Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi epres muffin

Muffint szinte gyerekjáték sütni, és - mivel szinte bármivel kombinálható -, így könnyen lehet nem csak a kedvünkhöz, hanem az adott évszakhoz is igazodva friss és egészséges alapanyagokból készíteni. Tavasszal például eperrel.
2016. április 6.

Hozzávalók

10 darab
  • 10 szem eper
  • 12 dkg barna porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ dl tej
  • 4 adag eperöntethez:
  • 30 dkg eper
  • 6 dkg porcukor

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk. A tojásokat egy nagy keverőtálba ütjük, hozzádjuk a cukrot és elektromos habverővel habosra keverjük. Tovább kevergetve beleöntjük a olvasztott vajat, a tejet, majd 3 részletben a sütőporos lisztet.
A muffin kapszlikkal kibélelt mélyedésekbe egy-egy szem megmosott, lecsumázott epret teszünk, és egy-egy kanálnyi tésztát töltünk. Nem baj, ha úgy tűnik, a tészta nem tölti ki a mélyedést, vagy nem elég sima, a sütőben majd szépen eligazodik, és szép, egyforma kis muffinok lesznek belőlük. A 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. A sütési idő leteltével a muffinokat a tepsiből vegyük ki, így gyorsabban lehűlnek.

Házi eperöntettel kínáljuk. Az eperöntethez 30 dkg epret 6 dkg porcukorral összeturmixolunk. Kis csészékben kínáljuk a muffinok mellé.

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 35 perc
Kalória: 1960 kcal / 10 db muffin, 196 kcal / 1 muffin
Kalória: 345 kcal / 4 adag eperöntet, 86 kcal / 1 adag eperöntet

 

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.