
Tavaszi epres muffin
Hozzávalók
10 darab- 10 szem eper
- 12 dkg barna porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ dl tej
- 4 adag eperöntethez:
- 30 dkg eper
- 6 dkg porcukor
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk. A tojásokat egy nagy keverőtálba ütjük, hozzádjuk a cukrot és elektromos habverővel habosra keverjük. Tovább kevergetve beleöntjük a olvasztott vajat, a tejet, majd 3 részletben a sütőporos lisztet.
A muffin kapszlikkal kibélelt mélyedésekbe egy-egy szem megmosott, lecsumázott epret teszünk, és egy-egy kanálnyi tésztát töltünk. Nem baj, ha úgy tűnik, a tészta nem tölti ki a mélyedést, vagy nem elég sima, a sütőben majd szépen eligazodik, és szép, egyforma kis muffinok lesznek belőlük. A 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. A sütési idő leteltével a muffinokat a tepsiből vegyük ki, így gyorsabban lehűlnek.
Házi eperöntettel kínáljuk. Az eperöntethez 30 dkg epret 6 dkg porcukorral összeturmixolunk. Kis csészékben kínáljuk a muffinok mellé.
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 35 perc
Kalória: 1960 kcal / 10 db muffin, 196 kcal / 1 muffin
Kalória: 345 kcal / 4 adag eperöntet, 86 kcal / 1 adag eperöntet