
Tavaszi csirkés szendvics olvasztott Ammerländer Tilsiter sajttal
Hozzávalók
- bagett vagy kenyér
- vaj
- sült csirke
- Ammerländer Tilsiter sajt
- alma
Elkészítés
Gyakran előfordul, hogy a vasárnapi ebédre készült sültcsirkéből vacsorára vagy másnapra is marad. Tökéletes melegszendvics készíthető belőle: a kenyérszeleteket megvajazzuk, vajas felükkel lefelé tepsire helyezzük. A sült csirkét szétosztjuk a kenyereken, rájuk helyezünk egy-egy vékony szelet almát és a tilsiter sajtszeleteket, majd befedjük a szendvicset egy másik szelet megvajazott kenyérrel, végül a sütőben aranybarnára sütjük őket. Melegen, langyosan, sőt, egyesek szerint teljesen kihülve is egyedülálló, pikáns ízhatást nyújt.
Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karakterű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!