Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi csirkés szendvics olvasztott Ammerländer Tilsiter sajttal

Sült csirke szeletkék, megfelelő karakterű sajt, alma egy méretes bagettbe vagy kenyérszeletek közé zárva. Melegen, ropogósan! És nem is kell semmi más…
2016. április 18.

Hozzávalók

  • bagett vagy kenyér
  • vaj
  • sült csirke
  • Ammerländer Tilsiter sajt
  • alma

Elkészítés

Gyakran előfordul, hogy a vasárnapi ebédre készült sültcsirkéből vacsorára vagy másnapra is marad. Tökéletes melegszendvics készíthető belőle: a kenyérszeleteket megvajazzuk, vajas felükkel lefelé tepsire helyezzük. A sült csirkét szétosztjuk a kenyereken, rájuk helyezünk egy-egy vékony szelet almát és a tilsiter sajtszeleteket, majd befedjük a szendvicset egy másik szelet megvajazott kenyérrel, végül a sütőben aranybarnára sütjük őket. Melegen, langyosan, sőt, egyesek szerint teljesen kihülve is egyedülálló, pikáns ízhatást nyújt.

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karakterű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia. 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tormakrémes tortilla tekercs Ammerländer Maasdamer sajttal

Tormakrémes tortilla tekercs Ammerländer Maasdamer sajttal

Egy tavaszi kiránduláskor kincset ér, egy hétköznapi étkezéskor könnyed, finom megoldást jelent ez a sajttal, sonkával és pikáns tormakrémmel töltött tekercs…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!