Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi bulgursaláta

Adásban volt: 2014. október 10.
A recepthez tartozó videó
Üde saláta, mely a nyarat idézi. Tavasszal kerülhet bele minden, ami friss, de később ősziesíthetjük salátánkat sütőtökkel, édesburgonyával, gránátalmával.
2016. március 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 10 dkg finom szemcséjű bulgur
  • 2 kígyóuborka
  • 2 csokor újhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 0,5-1 dl olívaolaj
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1-2 citrom
  • 1-2 csokor petrezselyem

Elkészítés

A bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Az újhagymákat felkarikázzuk. A koktélparadicsomokat is negyedekre vágva adjuk a többi zöldséghez. Ha a bulgur felszívta a vizet, hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom levét. Ha jól elkevertük, és az egész pirosas színt kapott, jöhetnek a zöldségek is, majd hozzáadjuk a csokor, felszeletelt petrezselymet is. Sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Felszeletelt citromgerezdekkel díszíthetjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára. A pisztáciás baklavája édes, de mégis cukormentes, érdemes kipróbálni. Garantált a siker!
Édes mazsolás bulgur

Édes mazsolás bulgur

Nem csak krumpli, rizs és tészta létezik! A mai köret inkább legyen az édeskés mazsolás bulgur!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.