Tárkonyos leves buggyantott tojással
Adásban volt: 2015. április 3.
A recepthez tartozó videó

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.
2016. február 28.
Hozzávalók
- 1,2 liter füstölt csülök alaplé
- 60 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 3 dl tejföl
- étkezési keményítő
- 1 csokor tárkony
- 2 csokor kapor
- 1 citrom
- tálaláshoz: 2 salátaszív és 2 tojás
Elkészítés
A bőrös, füstölt sonkát zöldséges lében – melyet vöröshagymával, répával, babérlevéllel, kakukkfűvel, és fokhagymával ízesítünk – megfőzzük.
A sonkát kivesszük, az alaplébe beleszórjuk a többi, felkockázott zöldséget: krumplit, sárgarépát, fehérrépát, és puhára főzzük.
Végül behabarjuk a levest: a tejfölben habverő segítségével elkeverünk egy kevés étkezési keményítőt, majd a hőkiegyenlítés jegyében, hozzámerünk egy kanál meleg levest. Ezzel besűrítjük a levest.
Citrommal, zöld citrommal, tárkony- vagy fehérborecettel savanyítjuk. Friss kaporral és tárkonnyal fűszerezzük.
Salátaszívvel és buggyantott tojással tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
