Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tárkonyos csirkeraguleves

Igazán gazdag leves, vasárnapi ebédekhez vagy ünnepi asztalra ajánljuk.
2016. április 5.

Hozzávalók

  • 2 ek. libazsír
  • - fél csirke feldarabolva , konyhakészen
  • - 1 csomag leveszöldség
  • - 10 dkg krumpli
  • - só, bors, tárkony
  • - 2 dl tejszín
  • - fél citrom

Elkészítés

A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem. Kb. 10 perc párolás után, hozzáadom a gondosan megtisztított és feldarabolt csirkét, és kb. 10-15 percig együtt párolom. Felöntöm hideg vízzel és a citrom levével a már puhuló zöldségeket.

Amikor már majdnem készen vagyok, hozzáadom a főzőtejszínt. Ha nem szeretnék tejszínnel dolgozni, akkor tökéletesen megteszi egy könnyű habarás is.

Tipp: adhatok hozzá gombát, esetleg zöldborsót.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vadragu leves

Vadragu leves

A tárkonnyal, citrommal ízesített tartalmas vadragu leves sok zöldséggel, gombával, zöldborsóval készül, és akár főételként is megállja a helyét.
Tárkonyos leves buggyantott tojással

Tárkonyos leves buggyantott tojással

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.
Tejszínes csirkeragu

Tejszínes csirkeragu

Ízletes és egy csöppet sem unalmas csirkemell, egy hétköznap délben. Tejszínnel és zöldborsóval, villámgyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.