
Tárkonyos csirkeraguleves
Igazán gazdag leves, vasárnapi ebédekhez vagy ünnepi asztalra ajánljuk.
2016. április 5.
Hozzávalók
- 2 ek. libazsír
- - fél csirke feldarabolva , konyhakészen
- - 1 csomag leveszöldség
- - 10 dkg krumpli
- - só, bors, tárkony
- - 2 dl tejszín
- - fél citrom
Elkészítés
A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem. Kb. 10 perc párolás után, hozzáadom a gondosan megtisztított és feldarabolt csirkét, és kb. 10-15 percig együtt párolom. Felöntöm hideg vízzel és a citrom levével a már puhuló zöldségeket.
Amikor már majdnem készen vagyok, hozzáadom a főzőtejszínt. Ha nem szeretnék tejszínnel dolgozni, akkor tökéletesen megteszi egy könnyű habarás is.
Tipp: adhatok hozzá gombát, esetleg zöldborsót.
Megosztom barátaimmal
