Tarja tejszínes káposztával
Adásban volt: 2015. január 6.
A recepthez tartozó videó

Igazi nagycsaládos, kiadós, téli egytálétel káposztával.
2016. január 3.
Hozzávalók
- 6 vastag szelet tarja
- liszt
- só
- bors
- 1 fej káposzta
- mustármag
- édesköménymag
- 1 citrom
- 0,5 alaplé
- fehérbor
- 5 dl tejszín
Elkészítés
A húsokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lisztezzük, és kevés olajon átsütjük, kérgesítjük. A fűszereket néhány percig egy kevés olajon pirítjuk . A káposztát legyaluljuk, és a fűszerekhez adjuk. Ekkor kerül bele a bort, és miután elpárologtattuk belőle az alkoholt, az alaplé. Sózzuk, és visszatesszük a tarját, majd lefedve pároljuk, körülbelül másfél órán át. A hússzeleteket kivesszük. Elforraljuk a levet a káposzta alól, és hozzáöntjük a tejszínt. Belereszeljük a citromhéjat, és jól átkeverjük. A hússzeleteket ismét visszatesszük, de ekkor már csak néhány percre. Tálalásnál díszíthetjük petrezselyemmel, citromhéjjal.
Megosztom barátaimmal