Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tarja tejszínes káposztával

Adásban volt: 2015. január 6.
A recepthez tartozó videó
Igazi nagycsaládos, kiadós, téli egytálétel káposztával.
2016. január 3.

Hozzávalók

  • 6 vastag szelet tarja
  • liszt

  • bors
  • 1 fej káposzta
  • mustármag
  • édesköménymag
  • 1 citrom
  • 0,5 alaplé
  • fehérbor
  • 5 dl tejszín

Elkészítés

A húsokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lisztezzük, és kevés olajon átsütjük, kérgesítjük. A fűszereket néhány percig egy kevés olajon pirítjuk . A káposztát legyaluljuk, és a fűszerekhez adjuk. Ekkor kerül bele a bort, és miután elpárologtattuk belőle az alkoholt, az alaplé. Sózzuk, és visszatesszük a tarját, majd lefedve pároljuk, körülbelül  másfél órán át. A hússzeleteket kivesszük. Elforraljuk a levet a káposzta alól, és hozzáöntjük a tejszínt. Belereszeljük a citromhéjat, és jól átkeverjük. A hússzeleteket ismét visszatesszük, de ekkor már csak néhány percre. Tálalásnál díszíthetjük petrezselyemmel, citromhéjjal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejszínes-mustáros csirkemell

Tejszínes-mustáros csirkemell

Amíg a hagyma párolódik, elkészítjük a mártást és előkészítjük a csirkét. Amíg a csirke sül, befejezzük az aznapi teendőinket.
Fűszeres, dinsztelt tarja

Fűszeres, dinsztelt tarja

A hagyományos, dinsztelt tarja egy kicsit egzotikusra hangolva fahéjjal, korianderrel.

Tepsis tarja sült zellerrel

Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.