Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tanyasi csirkecomb vajas-zöldfűszeres újburgonyával

Adásban volt: 2015. június 26.
A recepthez tartozó videó
Hétvégi klasszikus megint egy kicsit másképp: ropogós csirkecomb, illatozó vajas, fűszeres újkrumplival és az expressz savanyúsággal. Kötelező hétvégi elem.
2016. május 28.

Hozzávalók

  • Tanyasi csirkecomb:
  • 2 csirkecomb

  • bors
  • friss kakukkfű
  • mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • Zöldfűszeres újburgonya:
  • 50 dkg újburgonya
  • 10 dkg vaj

  • bors
  • friss kapor
  • friss petrezselyem
  • újhagyma

Elkészítés

Tanyasi csirkecomb

A bőrös combokat besózzuk, megszórjuk a mustármaggal. Ráhalmozzuk a felszeletelt vöröshagymát és a megroppantott, durvára vágott fokhagyma gerezdeket. Az egészet meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal és aprított kakukkfűvel. Jól összeforgatjuk és a combokba dörzsöljük a pácot. Pár órát hagyjuk állni a hűtőben.

Pihentetés után a combokat elősütjük: a csirkéről leszedjük a hagymát és a fűszereket, majd bőrös felével a forró serpenyőbe tesszük és mindkét oldalán pár percig sütjük, a fűszeres hagymával együtt. Ha ropogós kérget kapott, 40 percre a sütőbe tesszük és ott sütjük készre.

Zöldfűszeres újburgonya

Az újkrumplit alaposan megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk.
A vajat egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a krumplikat és megsózzuk. Fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra aprított kaporral, petrezselyemmel és újhagymával. Borsozzuk.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkecomb filézése

Csirkecomb filézése

Egy borotvaéles filéző kés, néhány gyors mozdulat, és kész is a csirkecombfilé.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!