Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tacóba töltött paprikás krumpli

Adásban volt: 2015. december 8.
A recepthez tartozó videó
Bernáth József-féle paprikás krumpli újratöltve. Az alap klasszikus, de innentől kezdve csupa meglepetés az egész étel: koriander, lime és taco. Vendégvárónak is frenetikus!
2015. december 8.

Hozzávalók

  • 5 db krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál kolbász
  • pirospaprika
  • kacsazsír
  • koriander
  • 1 db lime
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 db salotta hagyma
  • olívaolaj
  • 6 db taco

Elkészítés

Elkészítjük a paprikás krumplit: a felaprított vöröshagymát olajon megpirítjuk. A burgonyát a megszokottnál apróbbra kockázzuk fel, a hagymához adjuk és megsózzuk. Mehet bele a hosszában negyedelt kolbász, egy kis darab paprika és paradicsom is. Felengedjük kevés vízzel, jól elkeverjük.

A vöröshagyma belső részét, dióját vékonyan felszeleteljük és a felkarikázott újhagymával együtt jeges vízbe áztatjuk. így elveszíti erőteljes ízét és ropogós lesz.

Ha megfőtt a burgonya, kivesszük a kolbászokat és a fagyasztóba tesszük. A krumplit pedig tovább főzzük, míg krémesre szét nem esik.
Kiszedjük a paprikát és megszórjuk pirospaprikával. Jól elkeverjük és tovább főzzük.

Közben a tacókat, sütőben ropogósra melegítjük.
Ha elkészült a krumpli, egy fakanállal áttörjük a nagyobb darabokat.

A hagymákat leszűrjük, meglocsoljuk a lime levével, olívaolajjal és sózzuk. A felesleget leitatjuk róla.

A megfagyott kolbászokat feldaraboljuk, és aprítógépbe tesszük és kevés olívaolajon, forró serpenyőben lepirítjuk. A serpenyőből kivéve, leitatjuk róla a felesleges olajat.

Tálaláskor aropogós tacót megtöltjük a paprikás krumplival, megszórjuk a hagymákkal, kolbászmorzsával és korianderlevéllel. Végül meglocsoljuk a lime kifacsart levével.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bernáth József

Bernáth József receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Újragondolt rakott krumpli

Újragondolt rakott krumpli

Rakott krumpli hagyományos alapanyagokkal, új textúrákkal, A konyhafőnök győztesétől, Kiss Kálmántól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?