Tacóba töltött paprikás krumpli

Hozzávalók
- 5 db krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál kolbász
- pirospaprika
- kacsazsír
- koriander
- 1 db lime
- 1 csokor újhagyma
- 3 db salotta hagyma
- olívaolaj
- 6 db taco
Elkészítés
Elkészítjük a paprikás krumplit: a felaprított vöröshagymát olajon megpirítjuk. A burgonyát a megszokottnál apróbbra kockázzuk fel, a hagymához adjuk és megsózzuk. Mehet bele a hosszában negyedelt kolbász, egy kis darab paprika és paradicsom is. Felengedjük kevés vízzel, jól elkeverjük.
A vöröshagyma belső részét, dióját vékonyan felszeleteljük és a felkarikázott újhagymával együtt jeges vízbe áztatjuk. így elveszíti erőteljes ízét és ropogós lesz.
Ha megfőtt a burgonya, kivesszük a kolbászokat és a fagyasztóba tesszük. A krumplit pedig tovább főzzük, míg krémesre szét nem esik.
Kiszedjük a paprikát és megszórjuk pirospaprikával. Jól elkeverjük és tovább főzzük.
Közben a tacókat, sütőben ropogósra melegítjük.
Ha elkészült a krumpli, egy fakanállal áttörjük a nagyobb darabokat.
A hagymákat leszűrjük, meglocsoljuk a lime levével, olívaolajjal és sózzuk. A felesleget leitatjuk róla.
A megfagyott kolbászokat feldaraboljuk, és aprítógépbe tesszük és kevés olívaolajon, forró serpenyőben lepirítjuk. A serpenyőből kivéve, leitatjuk róla a felesleges olajat.
Tálaláskor aropogós tacót megtöltjük a paprikás krumplival, megszórjuk a hagymákkal, kolbászmorzsával és korianderlevéllel. Végül meglocsoljuk a lime kifacsart levével.

Bernáth József receptje
