Szuperfinom vendégváró falatok villámgyorsan, leveles tésztából

Hozzávalók
- Paradicsomos-parmezános:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 db koktélparadicsom
- friss bazsalikom
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- 1 db tojás
- Gyömbéres-ananászos:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db ananász
- friss gyömbér
- 1 db lime
- barna cukor
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- Céklás-kecskesajtos:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 db cékla, sóban megsütve
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1 marék dió
- 1 csokor kakukkfű
- 1 db tojás
Elkészítés
Paradicsomos-parmezános
A paradicsomokat félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Adunk hozzá egy nagyobb darabokra szedett fokhagyma gerezdet és egy szál felkarikázott újhagymát.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk a bepácolt koktélparadicsomokkal és parmezán szeleteket rakunk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
Gyömbéres-ananászos
Az ananászt meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk fel. Egy serpenyőben vajat olvasztunk barnacukorral és beleszórjuk az ananászt. Kevés friss gyömbért, és lime héjat reszelünk rá. Elfőzzük az ananász levét.
a leveles tésztából kivágunk egy kört és erre halmozzuk az ananaászt. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
Céklás-kecskesajtos
Az előre megsütött céklát meghámozzuk és cikkekre felvágjuk. Ha kell, megsózzuk.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk kecskesajttal, céklával, majd megszórjuk kakukkfűvel. Egy darabka diót teszünk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
A kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
