Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuperfinom vendégváró falatok villámgyorsan, leveles tésztából

Adásban volt: 2016. április 7.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fantáziadús vendégváró falatok, készen kapható leveles tésztával.
2016. április 7.

Hozzávalók

  • Paradicsomos-parmezános:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 ek olívaolaj

  • bors
  • 1 db tojás
  • Gyömbéres-ananászos:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db ananász
  • friss gyömbér
  • 1 db lime
  • barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • Céklás-kecskesajtos:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db cékla, sóban megsütve
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 1 marék dió
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 db tojás

Elkészítés

Paradicsomos-parmezános

A paradicsomokat félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Adunk hozzá egy nagyobb darabokra szedett fokhagyma gerezdet és egy szál felkarikázott újhagymát.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk a bepácolt koktélparadicsomokkal és parmezán szeleteket rakunk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

Gyömbéres-ananászos

Az ananászt meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk fel. Egy serpenyőben vajat olvasztunk barnacukorral és beleszórjuk az ananászt. Kevés friss gyömbért, és lime héjat reszelünk rá. Elfőzzük az ananász levét.
a leveles tésztából kivágunk egy kört és erre halmozzuk az ananaászt. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

Céklás-kecskesajtos

Az előre megsütött céklát meghámozzuk és cikkekre felvágjuk. Ha kell, megsózzuk. 
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk kecskesajttal, céklával, majd megszórjuk kakukkfűvel. Egy darabka diót teszünk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

A kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal

Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal

Forró, ropogós leveles tészta, fűszeres olívabogyó krémmel, roppanó koktélparadicsommal, hideg mascarponéval megkoronázva.
Gombás harcsa leveles tésztában sütve

Gombás harcsa leveles tésztában sütve

A gombás töltelékkel, leveles tésztában sült harcsa, egy kis kézügyességgel kifejezetten elegáns fogássá varázsolható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.