Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szuperfinom vendégváró falatok villámgyorsan, leveles tésztából

Adásban volt: 2016. április 7.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fantáziadús vendégváró falatok, készen kapható leveles tésztával.
2016. április 7.

Hozzávalók

  • Paradicsomos-parmezános:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 db koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 ek olívaolaj

  • bors
  • 1 db tojás
  • Gyömbéres-ananászos:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db ananász
  • friss gyömbér
  • 1 db lime
  • barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • Céklás-kecskesajtos:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db cékla, sóban megsütve
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 1 marék dió
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 db tojás

Elkészítés

Paradicsomos-parmezános

A paradicsomokat félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Adunk hozzá egy nagyobb darabokra szedett fokhagyma gerezdet és egy szál felkarikázott újhagymát.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk a bepácolt koktélparadicsomokkal és parmezán szeleteket rakunk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

Gyömbéres-ananászos

Az ananászt meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk fel. Egy serpenyőben vajat olvasztunk barnacukorral és beleszórjuk az ananászt. Kevés friss gyömbért, és lime héjat reszelünk rá. Elfőzzük az ananász levét.
a leveles tésztából kivágunk egy kört és erre halmozzuk az ananaászt. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

Céklás-kecskesajtos

Az előre megsütött céklát meghámozzuk és cikkekre felvágjuk. Ha kell, megsózzuk. 
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk kecskesajttal, céklával, majd megszórjuk kakukkfűvel. Egy darabka diót teszünk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.

A kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal

Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal

Forró, ropogós leveles tészta, fűszeres olívabogyó krémmel, roppanó koktélparadicsommal, hideg mascarponéval megkoronázva.
Gombás harcsa leveles tésztában sütve

Gombás harcsa leveles tésztában sütve

A gombás töltelékkel, leveles tésztában sült harcsa, egy kis kézügyességgel kifejezetten elegáns fogássá varázsolható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!