Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta

Hozzávalók
2-4 adag- 5 dkg nádcukor
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 tk fahéj
- reszelt szerecsendió
- ½ tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek tejföl
- 2 ek olaj
- csipet só
- a tetejére morzsa:
- 2 ek barnacukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- egy marék dió
Elkészítés
Először összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves anyagokat: a felvert tojást, az olajat és a tejfölt.
Ezután összeforgatjuk a nedves és a száraz alapanyagokat, de nem kell megijedni, ha darabos, ennek ilyennek kell lennie. Ezt követően összekeverjük a piskóta tetejére kerülő fűszeres ropogós morzsát: a durvára vágott diót a vajjal, a fahéjjal, a vajjal, a nádcukorral és a liszttel együtt összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy piskótaformát kikenünk egy kevés vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a piskótamasszát és a tetejére szórjuk a diós, fahéjas morzsát.
Picit megsózzuk a tetejét is, és 20 percre betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe.