Szuperegészséges desszert: narancssaláta
Adásban volt: 2015. február 20.
A recepthez tartozó videó

Kiadós vacsorát követően nem vágyunk nagy faksznira, csak valami könnyedre. Nagyon egyszerűen, kevés hozzávalóból elkészíthető, ez a vitaminbombának sem utolsó desszert.
2016. február 1.
Hozzávalók
2-3 adag- 1 kg vérnarancs
- egész fahéj
- szegfűszeg
- nádcukor
Elkészítés
A vérnarancsok két végét, majd a héját levágjuk, úgy, hogy a fehér részből egyáltalán ne maradjon rajta. Vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálon körkörösen, akár virág alakban elrendezzük.
A narancsok levágott tetejéből kifacsarjuk a maradék levet Nagyjából 1 dl-re lesz szükségünk. Ha kell, még egy egész narancsot is nyomjunk ki hozzá, majd egy lábosban kezdjük el melegíteni a nádcukorral, egy egész fahéjjal és egy darab szegfűszeggel.
Sűrítsük szirup állagúra, majd locsoljuk meg vele a narancs szeleteket.
Friss mentalevelekkel díszíthetjük.
Megosztom barátaimmal
