Szójás csirkecombok, újhagymás reteksalátával

Hozzávalók
- Szójás csirkecomb:
- 5 db tanyasi csirkecomb
- 1 dl szójaszósz
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- gyömbér
- 1 db friss chili
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- tengeri só
- Újhagymás reteksaláta:
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor hónapos retek
- 1 db saláta szív
- kevés babcsíra
- 1 db radicchio
- 1 marék rukola
- 1 db lime
- olívaolaj
- vörösborecet
Elkészítés
Szójás csirkecomb
A fokhagymát, a chilit, egy kis darabka hámozott gyömbért, friss koriandert, egy kis gerezd lime-ot egy mozsárban rusztikusra összezúzunk a szójaszósszal, durva szemű sóval és az olívaolajjal és az egészet a combokra öntjük. Jól beleforgatjuk és pár órát hagyjuk állni a pácban.
Egy forró grillserpenyőben minden oldalról előpirítjuk a combokat, majd sütőbe betéve kisütjük őket.
Újhagymás reteksaláta
A salátástálba lime-ot facsarunk és beleszórjuk a sót. Elkeverjük.
Felkarikázzuk az újhagymát, negyedeljük a retkeket, majd a tépkedett saláta levelekkel együtt beleforgatjuk a lime levébe. Mehet bele friss korianderlevél, snidling és petrezselyemzöld is. Ezeket is beleforgatjuk, majd közvetlenül tálalás előtt adunk hozzá egy marék rukolát, meglocsoljuk vörösborecettel és olívaolajjal.
