Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szójás csirkecombok, újhagymás reteksalátával

Adásban volt: 2016. március 17.
A recepthez tartozó videó
Diétázóknak és éheseknek is egyaránt fantasztikus ebéd ez a könnyed mégis ízekben gazdag sült csirkecomb, tavaszi nagyonzöld salátával.
2016. március 17.

Hozzávalók

  • Szójás csirkecomb:
  • 5 db tanyasi csirkecomb
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 db lime
  • 1 csokor koriander
  • gyömbér
  • 1 db friss chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • Újhagymás reteksaláta:
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 db saláta szív
  • kevés babcsíra
  • 1 db radicchio
  • 1 marék rukola
  • 1 db lime
  • olívaolaj
  • vörösborecet

Elkészítés

Szójás csirkecomb

A fokhagymát, a chilit, egy kis darabka hámozott gyömbért, friss koriandert, egy kis gerezd lime-ot egy mozsárban rusztikusra összezúzunk a szójaszósszal, durva szemű sóval és az olívaolajjal és az egészet a combokra öntjük. Jól beleforgatjuk és pár órát hagyjuk állni a pácban.
Egy forró grillserpenyőben minden oldalról előpirítjuk a combokat, majd sütőbe betéve kisütjük őket.

Újhagymás reteksaláta

A salátástálba lime-ot facsarunk és beleszórjuk a sót. Elkeverjük.
Felkarikázzuk az újhagymát, negyedeljük a retkeket, majd a tépkedett saláta levelekkel együtt beleforgatjuk a lime levébe. Mehet bele friss korianderlevél, snidling és petrezselyemzöld is. Ezeket is beleforgatjuk, majd közvetlenül tálalás előtt adunk hozzá egy marék rukolát, meglocsoljuk vörösborecettel és olívaolajjal.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos csirkecomb

Paradicsomos csirkecomb

Tökéletes választás ez az olaszos egytálétel, akár hétköznapi vacsoráról, akár hétvégi családi ebédről van szó.
Chilis, narancsos csirkecomb

Chilis, narancsos csirkecomb

A csirkecombokkal sok jó dolog történhet, de ez a narancsos, chilis pác biztos, hogy a legjobbak között van. Ropogósra sülve, zamatosan, picit csípősen.
Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!