Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Színes Őszi Turmixok

Finom vitaminbomba, amely az évszaknak megfelelően most sűrűbb és krémesebb
2016. október 31.

Sokan a gyümölcsturmixokat és leveket a nyári meleggel és a hűsítés fogalmával kapcsolják össze, pedig ősszel is bőven vannak olyan rendelkezésünkre álló alapanyagok, amelyekből érdemes összemixelni néhányat egy finom vitaminbomba érdekében. Ezúttal kihagyhatjuk belőle a jégkockákat, és készíthetjük egy kicsit sűrűbbre és krémesebbre, így akár egy reggeli vagy délutáni étkezést is helyettesíthetünk vele.

Hozzávalók

  • Piros:
  • 15 g cékla
  • 1 db alma
  • 1 db banán
  • Zöld:
  • 20 g spenót
  • 5 g spirulina
  • 1 db citrom leve
  • 1 db banán
  • Narancssárga:
  • 100 g sült sütőtök
  • 1 db narancs
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • fahéj
  • Barna:
  • 1 db alma
  • 1 db körte
  • gyömbér

Elkészítés

Piros:

A cékláról sokaknak csak a húsok mellé fogyasztott savanyúság jut eszükbe, pedig ennél sokkal többféleképpen felhasználható. Édeskés alap íze miatt akár egy gyümölcsturmixba is! Érdemes, hiszen nem csak fontos vas forrás, de hozzájárul az állóképesség növelésének és az izmok teljesítményének a fokozásához is.

A céklát meghámozzuk (a színe miatt érdemes gumikesztyűt használni), majd lereszeljük, az almát alaposan megmossuk és kimagozzuk, a banánt megpucoljuk. Minden hozzávalót a turmixgépbe teszünk, felöntjük 3 dl vízzel és összeturmixoljuk.

Zöld:

A zöld turmixokról mindenkinek az egészség jut eszébe, nem is véletlenül. Ebben a zöld smoothie-ban a spirulina a különleges hozzávaló, ami egy kiemelkedően magas fehérjetartalommal bíró, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alga.

A banánt meghámozzuk, majd a spenóttal, a spirulina porral, a citrom kifacsart levével és 3 dl vízzel összeturmixoljuk.

Narancssárga:

Az ősz egyik legjellemzőbb szezon zöldsége vitathatatlanul a sütőtök, de biztos vagyok benne, hogy turmixként még kevesen fogyasztották, pedig a megfelelő fűszerezéssel és gyümölcspárosítással egy igazi őszi-téli hangulatú és íz világú italt kapunk, mintha csak egy sütőtökös pite lenne folyékony formában.

A sütőtök húsát egy villával kikaparjuk a héjából, a narancsot pedig meghámozzuk, szükség szerint kimagozzuk, és mindkettőt a turmixgépbe tesszük 3 dl vízzel, és egy leheletnyi fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel, majd krémesre turmixoljuk.

Barna:

Ezt az egyszerű gyümölcsökből készült turmixot a gyömbér teszi különlegessé, ami akár orvosságként is megállja a helyét, hiszen egy rendkívül erős immunerősítő növény, ami a betegségek megelőzésében és kezelésében is nagy szerepet játszhat.

Az almát és körtét is alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Apró kockákra vágva a turmixgépbe tesszük, friss gyömbért reszelünk hozzájuk, felöntjük 3 dl vízzel és simára turmixoljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Feketeerdő smoothie

Feketeerdő smoothie

Laktató, desszert-turmix édesszájúaknak. Reggelire, uzsonnára vagy ebéd helyett.
Gyömbéres-körtés-áfonyás reggeli turmix

Gyömbéres-körtés-áfonyás reggeli turmix

Ez a körtés turmix kifejezetten egészséges, gyorsan elkészíthető és bearanyozza az egész napot.
Kurkumás, citromos forró mézital

Kurkumás, citromos forró mézital

Megfázás gyötri? Vagy csak nehezen indul a hét? Ez a mézes, kurkumás keverék, forró italként garantáltan segít a gyógyulásban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.