Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

Adásban volt: 2014. december 15.
A recepthez tartozó videó
A marokkói konyha egyik kiváló egytálételét a tél bármelyik hideg napjára ajánljuk!
2015. december 7.

Hozzávalók

  • 4+4 ek olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 kg marhahús
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv

  • bors
  • 20 dkg mag nélküli aszalt szilva
  • 10 dkg mandula
  • 2 ek kurkuma
  • 1 ek koriander
  • 1 ek cukor
  • 30 dkg kuszkusz
  • víz
  • 1,5 kg vöröshagyma

Elkészítés

Először elkészítjük a fűszeres, hagymás alapot. Olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát. Ha megdinsztelődött, fűszerezzük: pirospaprika, római kömény, koriander, fahéj, kurkuma. Hozzáadjuk a felkockázott hús is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés vizet és paradicsomot. Lefedjük és 2 órán át főzzük kis lángon, vagy a sütőben 120-130 fokon 4-5 sütjük.
Egy serpenyőben olívaolajon karamellizáljuk a felaprított másfél kiló hagymát. Megsózzuk. Legalább egy órába telik, míg a hagyma összeesik és karamellizálódik. Hozzáadjuk a cukrot, és a kurkumát, átforgatjuk vele. Ha a ragu megpuhult, hozzáadjuk a hagymát, az aszalt szilvát. Visszatesszük a fedőt néhány percre.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Tálaláskor szórjuk meg vele.
Elkészítjük a köretet: a kuszkuszt. Megsózzuk, leöntjük forró vízzel. 20 percig állni hagyjuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Harira - marokkói paradicsomleves

Ha már unjuk a szokásos leveket, dobjuk fel a vasárnapot evvel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.
Marokkói padlizsánsaláta

Marokkói padlizsánsaláta

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.
Aszalt szilvás cantuccini

Aszalt szilvás cantuccini

Ez az olasz eredetű sütemény remek finomság egy bögre tea, tejeskávé vagy kakaó mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!