Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

Hozzávalók
- 4+4 ek olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kg marhahús
- 2 ek pirospaprika
- 1 hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- 20 dkg mag nélküli aszalt szilva
- 10 dkg mandula
- 2 ek kurkuma
- 1 ek koriander
- 1 ek cukor
- 30 dkg kuszkusz
- víz
- 1,5 kg vöröshagyma
Elkészítés
Először elkészítjük a fűszeres, hagymás alapot. Olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát. Ha megdinsztelődött, fűszerezzük: pirospaprika, római kömény, koriander, fahéj, kurkuma. Hozzáadjuk a felkockázott hús is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés vizet és paradicsomot. Lefedjük és 2 órán át főzzük kis lángon, vagy a sütőben 120-130 fokon 4-5 sütjük.
Egy serpenyőben olívaolajon karamellizáljuk a felaprított másfél kiló hagymát. Megsózzuk. Legalább egy órába telik, míg a hagyma összeesik és karamellizálódik. Hozzáadjuk a cukrot, és a kurkumát, átforgatjuk vele. Ha a ragu megpuhult, hozzáadjuk a hagymát, az aszalt szilvát. Visszatesszük a fedőt néhány percre.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Tálaláskor szórjuk meg vele.
Elkészítjük a köretet: a kuszkuszt. Megsózzuk, leöntjük forró vízzel. 20 percig állni hagyjuk.