Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilvás gombóc leves, pirított vajas morzsával

Adásban volt: 2013. október 16.
A recepthez tartozó videó
Remek ötlet! Egy meleg, őszi "szilvásgombócozás", gombóckészítés nélkül!
2015. szeptember 6.

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva
  • 1 l víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 ek szilvalekvár
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl tej
  • 10 dkg gnocchi
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A félbevágott kimagozott szilvákat egy fazékban felöntünk vízzel, hogy az bőven ellepje, adunk hozzá egy kevés cukrot, vaníliát és őrölt fahéjat. Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, amikor aranybarna, adunk hozzá egy kevés őrölt fahéjat. Amikor a szilva puhára főtt, adunk még hozzá egy pár kanál szilvalekvárt és egy kevés tejet, és turmixgépben pürésítjük a levest. Visszaöntjük a fazékba, adunk hozzá egy csipet sót, belefőzzük a gnocchikat. Egyet forralunk rajta, és végül egy kevés tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a pirított morzsával.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás gombóc leves, pirított vajas morzsával

Remek ötlet! Egy meleg, őszi "szilvásgombócozás", gombóckészítés nélkül!
Mini szilvás gombóc pirított mákkal

Mini szilvás gombóc pirított mákkal

Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Mini szilvás gombóc

Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.