Szicíliai szardíniás spagetti

Hozzávalók
4-6 adag- 25 dkg spagetti
- 2 szardíniakonzerv
- 1 nagy fej édeskömény
- 10 dkg hámozott, egész mandula
- 1 csokor kapor
- 1 citrom
- olívaolaj
- chili pehely
- 1 marék mazsola
Elkészítés
Az édesköményt felszeleteljük, majd 3-4 percre forró sós vízben puhára főzzük.
Eközben kevés olajon megpirítjuk a mandulákat.
Pár perc elteltével hozzáöntjük a leszűrt édesköményt és összekeverjük.
Ezzel párhuzamosan az édeskömény főzővizében elkezdjük főzni a spagetti tésztát.
Néhány perc pirítás után hozzáadjuk a mandulás édesköményhez a mazsolákat és a szardíniákat, amiket sülés közben fakanállal szétnyomkodunk.
Ezt követően összesütjük a hozzávalókat, majd megszórjuk egy csokor felaprított kaporral, valamint a citrom lereszelt héjával és meghintjük egy csipet chilipehellyel.
Ha szükséges, pár kanál olívaolajjal is gazdagíthatjuk.
Végül az elkészült, leszűrt tésztát hozzáforgatjuk a szardíniás-édesköményes feltéthez és tálaljuk.