Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szicíliai szardíniás spagetti

Adásban volt: 2014. augusztus 29.
A recepthez tartozó videó
Ez a szícíliai spagetti hamar elkészül, de mégis nagyon különleges. Az édeskömény, a mazsola, a mandula és a szardínia teszik különösen izgalmassá.
2015. november 30.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 25 dkg spagetti
  • 2 szardíniakonzerv
  • 1 nagy fej édeskömény
  • 10 dkg hámozott, egész mandula
  • 1 csokor kapor
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • chili pehely
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

Az édesköményt felszeleteljük, majd 3-4 percre forró sós vízben puhára főzzük.
Eközben kevés olajon megpirítjuk a mandulákat.
Pár perc elteltével hozzáöntjük a leszűrt édesköményt és összekeverjük.
Ezzel párhuzamosan az édeskömény főzővizében elkezdjük főzni a spagetti tésztát.
Néhány perc pirítás után hozzáadjuk a mandulás édesköményhez a mazsolákat és a szardíniákat, amiket sülés közben fakanállal szétnyomkodunk.
Ezt követően összesütjük a hozzávalókat, majd megszórjuk egy csokor felaprított kaporral, valamint a citrom lereszelt héjával és meghintjük egy csipet chilipehellyel.
Ha szükséges, pár kanál olívaolajjal is gazdagíthatjuk.
Végül az elkészült, leszűrt tésztát hozzáforgatjuk a szardíniás-édesköményes feltéthez és tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
Sült paprika krémleves

Sült paprika krémleves

Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.

Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.