Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szicíliai paradicsompesztós spagetti

Adásban volt: 2015. szeptember 7.
A recepthez tartozó videó
Igazi dél-olasz fogás: sok-sok paradicsommal és tésztával. És az itáliai ételek legfőbb jellegzetességével, miszerint nagyon kevés és könnyen beszerezhető alapanyagból, villámgyorsan elkészíthető étel kerüljön a családi asztalra.
2015. szeptember 7.

Hozzávalók

  • spagetti tészta
  • 30 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg héj nélküli mandula
  • olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • friss bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.

Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást: a hámozott paradicsomokat félbe vágjuk és kiszedjük a magját. A húsát felkockázzuk és egy turmixgépbe tesszük. Végül a mandulával, sóval, két gerezd fokhagymával és olívaolajjal jól összeturmixoljuk a paradicsomot.

A tésztát leszűrjük és összekeverjük az elkészült pesztóval. Parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Meglocsolhatjuk még kevés olívaolajjal is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spagetti cukkinipesztóval

Spagetti cukkinipesztóval

A cukkini egyik legideálisabb helye a cukkinipesztóban van. A pesztónak pedig a spagettin.

Villámvacsora: citromkrémes spagetti

De még mennyire, hogy megfér egymással, egy tányéron a spagetti és a citrom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.