Szicíliai paradicsompesztós spagetti
Adásban volt: 2015. szeptember 7.
A recepthez tartozó videó

Igazi dél-olasz fogás: sok-sok paradicsommal és tésztával. És az itáliai ételek legfőbb jellegzetességével, miszerint nagyon kevés és könnyen beszerezhető alapanyagból, villámgyorsan elkészíthető étel kerüljön a családi asztalra.
2015. szeptember 7.
Hozzávalók
- spagetti tészta
- 30 dkg hámozott paradicsom
- 10 dkg héj nélküli mandula
- olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- friss bazsalikom
- 5 dkg parmezán
Elkészítés
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.
Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást: a hámozott paradicsomokat félbe vágjuk és kiszedjük a magját. A húsát felkockázzuk és egy turmixgépbe tesszük. Végül a mandulával, sóval, két gerezd fokhagymával és olívaolajjal jól összeturmixoljuk a paradicsomot.
A tésztát leszűrjük és összekeverjük az elkészült pesztóval. Parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Meglocsolhatjuk még kevés olívaolajjal is.
Megosztom barátaimmal
