
Szezámos halburger répasalátával
Ha kedvelitek a könnyű, friss ízeket, ez a halburger tuti a kedvencetek lesz! Bármilyen fehér húsú halfiléből elkészíthető, válasszátok azt, amelyiket a legjobban szeretitek.
Hozzávalók
4 darabhoz- 50 dkg tetszőleges fehér húsú halfilé
- 2 nagy tojássárga
- 5 dkg szezámmag
- fél biocitrom lereszelt héja
- zsemlemorzsa
- só, tetszőleges aprított zöldfűszer, pl. snidling, petrezselyem
- kevés olaj a sütéshez
- Az összeállításhoz:
- 4 zsenge sárgarépa (kb. 35 dkg)
- 3 szál újhagyma fehér része
- kb. 1 dl majonéz
- 1 csokor korianderzöld
- só
- 4 hamburgerzsemle
- pár karika kígyóuborka
Elkészítés
A halfilét késsel apróra vágjuk, lemezeire szedjük. Összekeverjük a tojássárgájával, a szezámmaggal, a citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen a keverék. Megsózzuk, apríthatunk bele még zöldfűszereket is. A masszából 4 halpogácsát formázunk, amelyeket serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütünk. Süssük lassan, hogy belül se maradjon nyers! Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A répákat megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a felaprított újhagymával és a majonézzel, valamint a korianderrel és kevés sóval.
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. Megtöltjük a répasalátával, a halburgerekkel és az uborkakarikákkal. Sült burgonyát kínálhatunk melléjük.