Szezámmagos sült újkrumpli spárgával
Adásban volt: 2015. június 11.
A recepthez tartozó videó

Koranyári szuper főétel azoknak, akik valami könnyedre vágynak a nagy melegben, vagy hús mellé isteni köret is lehet.
2016. május 27.
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 50 dkg zöld spárga
- só
- bors
- olívaolaj
- Fűszerkeverék:
- 10 dkg pirított szezámmag
- 5 dkg pirított törökmogyoró
- őrölt koriander
- őrölt római kömény
- só
Elkészítés
Az újkrumplit megmossuk és félbe vágjuk. Ha kicsik maradhatnak egészben is. A krumplikat kevés olajjal, sóval és borssal egy uzsonnázó tasakba tesszük és jól összerázzuk. Majd az egészet átpakoljuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
A spárga fás részét törjük le és vastagságától függően, pucoljuk meg is meg. 2 centis darabokra vágjuk fel és 15 perc sütés után tegyük az újkrumpli mellé a tepsibe.
Fűszerkeverék
Egy kő mozsárban törjük össze a pirított törökmogyorót és a szezámmagot, majd adjuk hozzá a római köményt és a koriandert is. Ízlés szerint sózhatjuk.
A sült újkrumplit és a spárgát zöldfűszer mártással tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
