Szezámmagos, ropogós csirkemell, langyos, sült zöldségsaláta

Hozzávalók
- zöldségsaláta
- 4 sárgarépa
- 0,5 kg kelbimbó
- 4 lila hagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 avokádó
- 1 narancs
- menta
- salátaöntet
- fél narancs leve (aminek lereszeltük a héját)
- 1 ek fehér balzsamecet
- 1 tk méz
- só
- bors
- 3-4 ek olívaolaj
- szezámmagos csirkemell
- 1 csirkemell filé
- só
- bors
- 1 ek keményítő
- 1 tojásfehérje
- 2 ek szezámmag
- olaj
Elkészítés
Saláta
A zöldségeket felaprítjuk és zacskóba teszünk. A kelbimbókat félbevágjuk. A sárgarépákat felkarikázzuk. A lila hagymákat is felaprítjuk. A zöldségeket nagyjából azonos méretűre vágjuk. Ha minden zöldség a zacskóban van, sózzuk, borsozzuk és olívaolajat is adunk hozzá. Jól összerázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, ráreszeljük a narancshéjat. A kelbimbókat lefelé fordítjuk. 200-220 fokos sütőben 15-20 perc alatt sül meg.
Salátaöntet
Összekeverjük a narancs kifacsart levét a balzsamecettel, a mézzel, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a zöldségeket. Az avokádót kikanalazzuk a héjából, felszeleteljük, a salátához adjuk. Adhatunk hozzá felaprított mentát is.
Szezámmagos csirkemell
A csirkemellet apró falatokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Zacskóba tesszük, hozzáadjuk a keményítőt. A tojásfehérjét egy kicsit habosra verjük. A csirkét jól átforgatjuk benne. Végül ráöntjük a szezámmagot, amivel szintén jó alaposan átforgatjuk. Kevés olajon kisütjük a csirkefalatokat. Először alacsony, majd magas hőmérsékleten.