Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szedres-mangós tarte

Egy óriási mangóból kirakott rózsa a dísze ennek az egyszerű, krémes tarte-nak. Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnánk. Készülhet csak mangóval, de ha elfogy, mielőtt a széléig érnénk, bátran egészítsük ki más gyümölccsel, befőttel, vagy akár kekszdarabokkal, szeletelt mandulával.
2016. április 10.

Hozzávalók

  • 1 adag leveles vagy pitetészta
  • 1 mangó
  • 150 g szeder
  • 10 dkg mascarpone
  • fél citrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kinyújtott tésztát tegyük egy piteformába. Ha vajas tésztával dolgozunk, felesleges kikenni előtte. A széleit levágjuk és villával megszurkáljuk az alját. Közben vékonyan meghámozzuk az egész mangót. Ha már bemelegedett a sütő, 20-25 percet sütjük, vagy addig ameddig aranysárga nem lesz.

 A mangót az egyik csücskére állítva a magja mentén hosszában levágjuk az egyik oldalát. A vágott felére fektetjük és vékonyan felszeleteljük, hogy sok félholdat kapjunk. Ugyanígy járunk el a másik felével is. Megmossuk a szedret.

A mascarponét kikeverjük a mézzel, belecsavarunk a citrom levét és belereszeljük a héját is, ismét keverünk rajta, hogy kenhető legyen. Kiigazítjuk az ízeket, ha még igényel némi mézet vagy citromlevet. A megsült tésztán egyenletesen elkenjük és elkezdjük a rózsa kirakását.

 A közepére egy kisebb félholdat összehajtva állítunk és rögtön körbeöleljük egy másikkal. Egymás után rakjuk a szirmokat úgy, hogy az előző sor szirmainak találkozásaihoz kerüljük a következő közepe. Folyatasuk addig, amíg el nem fogy. Ha nem ér ki a széléig, szederrel más gyümölccsel pótoljuk a szélső sávot.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Elzászi hagymás lepény - Tarte flambée

Elzászi hagymás lepény - Tarte flambée

Legközelebbi rokona a "Töki pompos". Legjobb az után eszegetni, de ha éppen nincs semmilyen gasztronómiai fesztivál, otthon is könnyedén elkészíthetjük "utcai" kedvencünket.
Gyümölcsös tarte (gluténmentes)

Gyümölcsös tarte (gluténmentes)

Nyári alapdesszert: mandulás linzerkosárkában könnyű vaníliakrém, rajta friss gyümölcs. A kosárka kiválóan fagyasztható, érdemes belőle egyszerre nagyobb adagot sütni!
Mangólassi

Mangólassi

Friss gyümölcs turmix, amely nagyon jól passzol a csípős curryhez.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?