
Szarvasgombás, medvehagymás tojástorta
A kényszer néha csodálatos megoldásokat szül. Amennyiben Húsvét végére telítődnénk hússal, ráadásnak belefulladnánk a festett és nem festett, de mindenképpen tonnaszám megfőzött tojáshalomba, akkor mindenképpen jól jön ez a recept.
2016. március 30.
Hozzávalók
- 10 db keményre főtt tojás
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 1 fej aprított lila hagyma
- 1 csokor aprított medvehagyma
- 2 ek házi vagy jó minőségű bolti majonéz
- 3 ek szarvasgombapesztó
- 8 zselatinlap
- 1 marék retekcsíra
Elkészítés
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A főtt tojásokat felkockázom és az összes többi hozzávalóval elkeverem. A megpuhult zselatint kifacsarom, és 1 dl forró vízben csomómentesen feloldom, majd hozzádolgozom a tojásos masszához, amit aztán egy kerek formába töltök, és hűtőbe teszem pár órára. Amikor megdermedt, a formát forró vízbe mártom, a tortát egy tányérra fordítom, retekcsírával megdíszítem, és pirítós valamint kevés zöldsaláta kíséretében kínálom.
Megosztom barátaimmal
