Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szardíniás avokádósaláta

Adásban volt: 2014. március 24.
A recepthez tartozó videó
Az avokádó és a szardínia tökéletes páros. A belőlük készült pástétom kiváló vendégváró.
2015. december 12.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 2 érett avokádó
  • 2 doboz jó minőségű szardínia
  • 1,5 ek sherryecet vagy fehérborecet, almaecet
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet cayenne bors
  • só, bors
  • tálaláshoz: rozskenyér, lilahagyma, újhagyma

Elkészítés

A szardíniát villával összetörjük.
Hozzákeverjük a finomra aprított lilahagymát és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, illetve a levét, valamint finomra vágott petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk hozzákeverjük az ecetet, megszórjuk cayenne borssal és hozzáöntünk pár csepp olivaolajat is.
Ezután az avokádó belsejét kikanalazzuk egy tálba, hozzáadunk sót, borsot és egy kevés citromlevet, majd egy villával összetörjük.
Tálaláskor pirított, fokhagymás rozskenyérre kenjük avokádókrémet, és a tetejére tesszük a citromos-petrezselymes szardínia pástétomot.
De tölthetjük a szardínia pástétomot az avokádóba is.
Legelegánsabban úgy tálalhatjuk, ha egy formázó karikába egymásra rétegezzük a két krémet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós töltött tojás

Egy kicsit kaszinótojás, egy kicsit guacamole. A lényeg, hogy gyorsan elkészíthető, izgalmas vendégváró falatokat készíthetünk, sok-sok zöldséggel.
Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.