Szardíniás avokádósaláta

Hozzávalók
6-8 adag- 2 érett avokádó
- 2 doboz jó minőségű szardínia
- 1,5 ek sherryecet vagy fehérborecet, almaecet
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 citrom leve
- fél citrom reszelt héja
- 1 csipet cayenne bors
- só, bors
- tálaláshoz: rozskenyér, lilahagyma, újhagyma
Elkészítés
A szardíniát villával összetörjük.
Hozzákeverjük a finomra aprított lilahagymát és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, illetve a levét, valamint finomra vágott petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk hozzákeverjük az ecetet, megszórjuk cayenne borssal és hozzáöntünk pár csepp olivaolajat is.
Ezután az avokádó belsejét kikanalazzuk egy tálba, hozzáadunk sót, borsot és egy kevés citromlevet, majd egy villával összetörjük.
Tálaláskor pirított, fokhagymás rozskenyérre kenjük avokádókrémet, és a tetejére tesszük a citromos-petrezselymes szardínia pástétomot.
De tölthetjük a szardínia pástétomot az avokádóba is.
Legelegánsabban úgy tálalhatjuk, ha egy formázó karikába egymásra rétegezzük a két krémet.