Szalonpacal knédlivel

Hozzávalók
- Szalonpacal:
- 1 kg csíkozott, előfőzött, fagyasztott pacal
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db zeller
- 2 ek mustár
- kevés barna cukor
- 4 db savanyú uborka
- 1 ek kapribogyó
- 2 dl tejföl
- olívaolaj
- babérlevél
- 3 dl alaplé
- vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- só
- bors
- Knédli:
- 30 dkg BL 55 liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 db tojás
- kevés langyos tej
- fél tasak szárított élesztő
- 1 dkg cukor
- 2 csipet só
- olaj
Elkészítés
Szalonpacal
Kevés olívaolajban karamellizáljuk a barna cukrot. Közben a zöldségeket meghámozzuk és lereszeljük, a karamellizált cukros olajhoz adjuk.
Beletesszük a babérlevelet is, enyhén lepirítjuk. Majd felöntjük kevés alaplével.
Hozzáadjuk az előfőzött pacalt és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Beletesszük a felkarikázott fél fej vöröshagymát és a reszelt fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk. És a pacalt puhára főzzük. Teljesen nyers pacal esetében a főzési idő 4 óra is lehet.
Ha megpuhult, belereszeljük egy alaposan megmosott citrom héját, és hozzáadjuk a levének a felét, a mustárt, a tejfölt és még egyszer felforraljuk. Frissen reszelünk bele még egy gerezd fokhagymát.
Knédli
Egy keverőtálban összerakjuk a hozzávalókat: kétfajta liszt, élesztő, tojás, kevés langyos tej, kevés olaj és egy csipet só. Majd egy robotgéppel az egészet jó összedolgozzuk. Ha kész, lefedjük és 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt egy hosszúkás rudat formázunk belőle, minél kevesebb liszt felhasználásával. A lyukacsos aljú fém lemezes tepsit olajjal kikenünk és erre tesszük a knédlirudat, majd a sütő gőzölős fokozatán meggőzöljük.
Vékonyra szelt savanyú uborkával és kapribogyóval tálaljuk.
