Szaftos lasagne sok sajttal

Hozzávalók
- Besamel mártás:
- 1 liter tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg
- liszt
- 2 tk só
- 1 csokor petrezselyem
- Paradicsomos ragu:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- 5 ek paradicsompüré
- 5 dl paradicsomszósz
- bors
- 2 tk só
- szárított bazsalikom
- A tetejére reszelt sajt
Elkészítés
Besamel mártás
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejet és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Aprított, friss petrezselyemmel ízesítjük.
Paradicsomos ragu
A finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és enyhén lepirítjuk.Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szárított bazsalikommal.
Ha a hús már kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot is.Csipet cukrot adunk hozzá.
Összeállításkor a hóálló tál aljába kevés olajat locsolunk, erre fektetjük egy rétegben a száraz lasagne tésztát egymás mellé, merünk rá bőven a besamel mártásból majd jöhet a paradicsomos ragu, majd újra egy réteg tészta. Ezt így rétegezzük, míg el nem fogynak az összetevők.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 140-160 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
