Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet enni. Sőt tojás sem kell feltétlenül az elkészítéséhez.
2016. január 25.

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl kristálycukor
  • 1 dl méz
  • 20 dkg jó minőségű tejmentes margarin
  • 1 dl víz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • csipet só

Elkészítés

A mézet a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, a hideg sziruppal összegyúrjuk, és a fűszereket beledolgozzuk. Cipóban, meglisztezett folpackba csomagolva egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve, 180 fokra előmelegített sütőben, 5 perc alatt készre sütjük. Még langyosan szedjük le a tepsiről, mert miután kihűlt, könnyen törik.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Cinege

Cinege receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricás tócsni - tej-és tojásmentesen

Kukoricás tócsni - tej-és tojásmentesen

Finom újdonság a vadas, vagy a vadételek mellé ez a tócsni és a krumplifánk házasságából született, tej- és tojásmentes köret. Magában, hidegen is kitűnő alany mártogatósokhoz!
Kakaós csiga torta, tej- és tojásmentesen

Kakaós csiga torta, tej- és tojásmentesen

A kakaós csiga keltésztából a legfinomabb. És lehet tej és tojás nélkül is készíteni!
Savanyú vetrece, tej- és tojásmentesen

Savanyú vetrece, tej- és tojásmentesen

Vetrecére föl, itt az ideje, hogy ez a méltatlanul feledésbe merült, régi erdélyi étel újra életre keljen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.