Sütőtökös tarhonya tökmagkéregben sült hallal

Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg tarhonya
- 1 kisebb sütőtök (kb. 60 dkg-os)
- 2,5 dl húsleves
- 2 ek hideg vaj
- 1 mandarin
- néhány ág friss kakukkfű
- só
- bors
- szerecsendió
- pirított tökmag, tökmagolaj
- 2x15dkg halfilé (harcsa, tőkehal)
- 10 dkg tökmag
- 1 tojásfehérje
Elkészítés
Sütőtökös tarhonya
A sütőt előmelegítjük 190C-ra.
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, magját kikaparjuk.
Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, ráhelyezünk néhány ág kakukkfüvet, és kb. 45-50 perc alatt puhára sütjük.
A megsült húst kikaparjuk, a felmelegített húslevessel, robotgépben krémesre pürésítjük.
Amíg a tök sül, előkészítjük a tarhonyát, ami lehetőség szerint házi jellegű.
Kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, vagy húslevessel.
Fedő alatt puhára főzzük, ez tarhonya típusától függően kb. 20-30 perc.
A sütőtökpürét hozzákeverjük a tarhonyához, majd ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és belereszeljük egy mandarin héját és hozzákeverünk egy kevés vajat.
Pirított tökmaggal és tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
Tökmagkéregben sült hal
A halat sózzuk, a tökmagot durvára aprítjuk.
A felaprított tökmagot elkeverjük tojásfehérjével, és a halszeleteket is vékonyan bekenjük vele, majd az egyik oldalára rátapasztjuk a tökmagkérget.
Egy olyan serpenyőt, amit sütőbe is tehetünk felforrósítunk, és egy kevés olívaolajon a halszeleteket elősütjük, úgy hogy először a tökmagos felüket sütjük meg.
Amikor a kéreg megszilárdult egy határozott mozdulattal megfordítjuk és a másik felét is kérgesítjük.
Majd 6-7 perc alatt 150 C fokos sütőben készre sütjük.