Sütőtökös, rizses töltött káposzta fokhagymás joghurttal

Hozzávalók
2-4 adag- 1 fej káposzta
- olívaolaj
- 1 hagyma
- 50 dkg sütőtök
- 10-15 dkg rizs
- 10 dkg durvára vágott dió
- 2 teáskanál szegfűbors
- ½ teáskanál fahéj
- 1 narancs
- 1 tojás
- 3 dl joghurt
- 1 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 3 dl víz
- só
Elkészítés
A káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben blansírozzuk őket. Egyesével kiszedjük egy tiszta konyharuhára és állni hagyjuk. A felaprított vöröshagymát olivaolajon megdinszteljük, megsózzuk, és amikor már üveges, hozzáadjuk a fűszereket: a szegfűborsot és a fahéjat. Ezt követően a félig megfőtt rizst is hozzákeverjük majd egy kevés vízzel felöntjük és bő 10 percig főzzük. A 7-8. percnél hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, és tovább főzzük. Amíg elkészül kikeverjük a joghurtot reszelt fokhagymával, sóval és hozzákeverjük a citrom kifacsart levét. A megfőtt rizses keverékhez hozzáreszeljük egy narancs héját, belekeverjük a diót és a felaprított kaprot. Az elkészült tölteléket beletöltjük a káposztalevelekbe és szivarméretűre felcsavarjuk. Sorban betesszük egy edény aljába, töltünk rá egy kevés vizet, olívaolajat és 35-40 perc alatt készre főzzük. Amikor megfőtt a káposzta, hagyni kell teljesen kihűlni és a fokhagymás, citromos joghurttal tálaljuk.