Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös rizottó pirított tökmaggal és libacombbal

Adásban volt: 2017. november 22.
A recepthez tartozó videó
2017. november 22.

Hozzávalók

  • 2 db bőrös libacomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1l alaplé
  • ½ kg rizotto rizs
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 sütőtök
  • 2 dl fehér bor
  • 5 dkg vaj
  • hántolt, natúr tökmag
  • 5 dkg parmezán sajt
  • friss kakukkfű
  • 1 ek kacsazsír
  • só,bors

Elkészítés

1. A libacombról eltávolítjuk a felesleges zsírréteget, bevágjuk a csont feletti részt és sózzuk, borsozzuk.

2. Egy felhevített serpenyőben, aminek a nyele is hőálló, zsiradékon bőrrel felfelé elősütjük a libacombokat a fokhagymával és kakukkfűvel, 1 dl alaplével, majd alufóliával lefedjük és sütőben sütjük 180 fokon 1 órán keresztül- Ezután megfordítjuk a húsokat és fólia nélkül 200 fokon még 20 percig sütjük, végül visszafordítjuk és addig sütjük, amíg ropogós lesz.

3. A rizottohoz egy felhevített lábasban vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ezután adjuk hozzá a rizst és magas hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort és addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Felöntjük 3-4 dl alaplével, majd apránként öntjük hozzá a többit, folyamatos keverés mellett. Kb. 15 percig csináljuk ezt a folyamatot. Utána fűszerezzük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, végül egy kevés vajjal.

4. A sütőtököt cikkekre vágjuk, majd 220 fokon 50 perc alatt megsütjük. A héját eltávolítva lepürésítjük. Ha a rizs elkészült, akkor keverjük össze a sütőtökpürével és reszelünk bele egy kis parmezánt. Ráhelyezzük a ropogósra sült libacombot és pirított tökmaggal megszórjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös gnocchi

Sütőtökös gnocchi

Vajas, parmezános, zsályás szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.