Sütőtökös rizottó pirított tökmaggal és libacombbal

Hozzávalók
- 2 db bőrös libacomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1l alaplé
- ½ kg rizotto rizs
- ½ fej vöröshagyma
- 1 sütőtök
- 2 dl fehér bor
- 5 dkg vaj
- hántolt, natúr tökmag
- 5 dkg parmezán sajt
- friss kakukkfű
- 1 ek kacsazsír
- só,bors
Elkészítés
1. A libacombról eltávolítjuk a felesleges zsírréteget, bevágjuk a csont feletti részt és sózzuk, borsozzuk.
2. Egy felhevített serpenyőben, aminek a nyele is hőálló, zsiradékon bőrrel felfelé elősütjük a libacombokat a fokhagymával és kakukkfűvel, 1 dl alaplével, majd alufóliával lefedjük és sütőben sütjük 180 fokon 1 órán keresztül- Ezután megfordítjuk a húsokat és fólia nélkül 200 fokon még 20 percig sütjük, végül visszafordítjuk és addig sütjük, amíg ropogós lesz.
3. A rizottohoz egy felhevített lábasban vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ezután adjuk hozzá a rizst és magas hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort és addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Felöntjük 3-4 dl alaplével, majd apránként öntjük hozzá a többit, folyamatos keverés mellett. Kb. 15 percig csináljuk ezt a folyamatot. Utána fűszerezzük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, végül egy kevés vajjal.
4. A sütőtököt cikkekre vágjuk, majd 220 fokon 50 perc alatt megsütjük. A héját eltávolítva lepürésítjük. Ha a rizs elkészült, akkor keverjük össze a sütőtökpürével és reszelünk bele egy kis parmezánt. Ráhelyezzük a ropogósra sült libacombot és pirított tökmaggal megszórjuk. Jó étvágyat!
