Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Egy lisztérzékeny valószínűleg alapból utálja a rizst, hiszen szinte mindenhol ezzel kínálják. Ez a rizottó erős kivétel: aromás, illatos és függőséget okoz. Melegen, aztán később hidegen is rá fogunk járni.
2016. január 5.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 liter zöldségalaplé, átszűrve
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 zsályalevél
  • 1 fej sonkahagyma, felaprítva
  • 1 piros chilipaprika, felaprítva
  • 15 dkg arborio rizs
  • 1 evőkanál száraz vermut
  • só és frissen őrölt bors
  • 10 dkg maradék sült sütőtök, pürésítve
  • 5 dkg parmezán, frissen reszelve
  • a tálaláshoz 1 marék tökmag

Elkészítés

A zöldséglevest felforrósítjuk. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és beletesszük a zsályaleveleket. 2-3 perc alatt ropogósra sütjük, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt vajon 4-5 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Rádobjuk a chilit, és a megmosott, lecsepegtetett rizst, majd néhány percig kevergetjük.

Felöntjük a vermuttal, ezzel is elkeverjük, ésadunk hozzá 1⁄2 merőkanál forró zöldséglevest. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és mindig csak akkor adjuk hozzá a következő 1⁄2 merőkanál újabb forró levest, ha szinte teljesen elfőtte a rizs – az egész folyamat kb. 15-20 perc folyamatos kevergetést igényel.

A végén belekeverjük a sütőtökpürét, majd lehúzzuk a tűzről. Parmezánnal meghintve, a sült zsályalevelekkel és tökmaggal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Van abban valami egészen csodálatos, amikor a szilva leve átitat egy piskótát, és a fahéjjal keveredve omlós lesz. Ugye? Pofonegyszerű gluténmentes lepény.
Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Gyors, szuperegészséges és kényeztetően finom saláta. Laktató gluténmentes és vegán fogás, de ha ez utóbbi nem szempont, egy kis kéksajttal megszórva még izgalmasabbá tehetjük.

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!