
Sütőtökös minimuffin (gluténmentes)
Bájos, habkönnyű, és büntetlenül élvezhető édesség, mert sütőtökkel, olívaolajjal, aránylag kevés cukorral és részben teljes őrlésű cirokliszttel készül.
2015. november 13.
Hozzávalók
24 db- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 1,2 dl olívaolaj
- 16 dkg sült sütőtök
- 5 dkg cirokliszt
- 5 dkg burgonyakeményítő
- 4 dkg tápiókakeményítő
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál xantángumi
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál frissen reszelt szerencsendió
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
- A tetejére:
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 2 evőkanál méz
- ½ narancs reszelt héja és leve
- kevés kandírozott narancshéj, apróra vágva
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és papírokkal kibélelünk egy 24-es minimuffinformát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olajat, és beledolgozzuk a sütőtökpürét.
A lisztet elkeverjük a keményítőkkel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a xantánnal és a fűszerekkel, és a tésztába keverjük.
A masszát elosztjuk a formában, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben a tejszínes krémsajtot elkeverjük a mézzel és a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült muffinokat kihűtjük, majd a tetejükre halmozzuk a narancsos krémsajtot. Egészen finomra vágott narancshéjjal meghintve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
