Sütőtökös-körtés quiche

Hozzávalók
8 szelet- Tészta:
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 12 dkg hideg vaj
- fél dl jéghideg víz
- Töltelék:
- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- só, bors, szerecsendió
- 20 dkg sütőtök, vékonyra szeletelve
- 1 érett körte
- 10 levél friss zsálya
- 5 dkg reszelt juhsajt vagy parmezán
Elkészítés
A tésztához egy keverőtálba tesszük a lisztet és a sót. A hideg vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és gyorsan, morzsoló mozdulatokkal összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a hideg vizet, és gyorsan összegyúrjuk. Az összeállt tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Közben előkészítjük a tölteléket: kikeverjük a tejszínt a három egész tojással, sózzuk, borsozzuk, csipet reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Vékonyra szeleteljük a sütőtököt és felkockázzuk a körtét.
A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, átmérője legyen minden oldalon nagyobb a formánál. A formába tesszük, a széleket a cakkokba igazítjuk. Elrendezzük rajta a a sütőtököt, a körtét, a zsályaleveleket, a reszelt sajtot, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket. 45 percig sütjük, majd langyosra hűtjük.