
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók
4 főre- 500 g héjában sült burgonya
- 1 csésze sütőtökpüré (pl. bébiétel)
- 1 tojás
- 1 ½ csésze liszt, plusz a szóráshoz
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
- 1-2 evőkanál víz
- Szószhoz:
- 6 evőkanál vaj
- parmezán sajt
- 16 zsálya levél
Elkészítés
1. Egy nagy lábosban forraljunk fel sós vizet.
2. Törjük össze a megpucolt, héjában sült burgonyát.
3. A sütőtökpürét és a tojást keverjük a krumplihoz.
4. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a szerecsendiót. Formázzuk egy golyót a masszából. Adjunk hozzá egy kis vizet, ha szükséges.
5. Lisztezzünk meg egy vágódeszkát.
6. A lisztezett felületen gyúrjuk a tésztát 30 másodpercig, amíg összeáll, és osszuk el 8 részre.
7. Nyújtsuk mindegyik darabot 2 cm vastagra, és vágjuk fel 2,5 centis darabokra.
8. Néhány maroknyit dobjunk a sós vízbe. Miután feljönnek a víz felszínére, perc múlva, főzzük még 1 percig. Szűrőkanállal szedjük ki. Ismételjük addig, amíg elfogy a tészta.
9. Tegyük a vajat egy nagy lábosba, tegyük bele az apróra vágott zsályát. Amint a vaj megbarnult, adjuk hozzá a gnocchit. Keverjük össze, és tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.
Forrás: www.recipesfoodandcooking.com