Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös gersli

Adásban volt: 2015. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
Egészséges, kiadós és gyönyörű őszi színekben pompázik ez a sütőtökös gerslisaláta. Ha a zöldségek megsültek, az összeállítás már igazán nem igényel sok időt.
2015. szeptember 23.

Hozzávalók

  • 15 dkg főtt gersli
  • 1/2 db sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • lila hagyma
  • aszalt sárgabarack
  • petrezselyem
  • napraforgómag
  • tökmag
  • olívaolaj
  • méz
  • balzsamecet

Elkészítés

A felkarikázott sárgarépát, lila hagymát és a felkockázott sütőtököt sütőben megsütjük. Egy nagy tálban összekeverjük a félbe vágott aszalt sárgabarackokkal és a megfőtt gerslivel. Összekeverjük a pirított napraforgómagokkal és a tökmaggal is.

Az öntethez a balzsamecetet kikeverjük a mézzel, megsózzuk és folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Az öntetet jól elkeverjük a sütőtökös gerslivel.

Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Gyömbéres-narancsos-chilis szirupban rózsaszínűre sült kacsamellszeletek, sütőtökös gerslirizottó ágyon, rukolával és tökmagolajjal. Mint egy igazi étterem, igazi étlapján. Készítsük el vendégeinknek!
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Ludaskása Rosenstein módra

Ludaskása Rosenstein módra

Rosenstein Tibor és Róbert. Apa és fia, a Rosenstein étterem tulajdonosai. Tibor első generációs vendéglátó a családjában, meggyőződése, hogy kell a vehemencia és a temperamentum a konyhába is. Talán ennek is köszönhető, hogy idén az év vendéglőse lett. Fia, Róbert szeretné tovább vinni és fejleszteni mindazt, amit édesapja megteremtett. Szereti, ha egy étel egyszerű, könnyen befogadható, a tálalás pedig letisztult és kifinomult. Az idén harmadik születésnapját ünneplő GoodFood magazinban, egy igazi, hamisítatlan zsidó fogást készítettek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!