Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös gersli

Adásban volt: 2015. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
Egészséges, kiadós és gyönyörű őszi színekben pompázik ez a sütőtökös gerslisaláta. Ha a zöldségek megsültek, az összeállítás már igazán nem igényel sok időt.
2015. szeptember 23.

Hozzávalók

  • 15 dkg főtt gersli
  • 1/2 db sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • lila hagyma
  • aszalt sárgabarack
  • petrezselyem
  • napraforgómag
  • tökmag
  • olívaolaj
  • méz
  • balzsamecet

Elkészítés

A felkarikázott sárgarépát, lila hagymát és a felkockázott sütőtököt sütőben megsütjük. Egy nagy tálban összekeverjük a félbe vágott aszalt sárgabarackokkal és a megfőtt gerslivel. Összekeverjük a pirított napraforgómagokkal és a tökmaggal is.

Az öntethez a balzsamecetet kikeverjük a mézzel, megsózzuk és folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Az öntetet jól elkeverjük a sütőtökös gerslivel.

Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Gyömbéres-narancsos-chilis szirupban rózsaszínűre sült kacsamellszeletek, sütőtökös gerslirizottó ágyon, rukolával és tökmagolajjal. Mint egy igazi étterem, igazi étlapján. Készítsük el vendégeinknek!
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.
Ludaskása Rosenstein módra

Ludaskása Rosenstein módra

Rosenstein Tibor és Róbert. Apa és fia, a Rosenstein étterem tulajdonosai. Tibor első generációs vendéglátó a családjában, meggyőződése, hogy kell a vehemencia és a temperamentum a konyhába is. Talán ennek is köszönhető, hogy idén az év vendéglőse lett. Fia, Róbert szeretné tovább vinni és fejleszteni mindazt, amit édesapja megteremtett. Szereti, ha egy étel egyszerű, könnyen befogadható, a tálalás pedig letisztult és kifinomult. Az idén harmadik születésnapját ünneplő GoodFood magazinban, egy igazi, hamisítatlan zsidó fogást készítettek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!