Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös csirkecurry

Adásban volt: 2014. november 3.
A recepthez tartozó videó
Elsőre talán egzotikusnak tűnő, különleges csirkecurry az őszi-téli szezon színeivel és ízeivel: sütőtök, édesburgonya és házi curry paszta.
2015. december 8.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 kis sütőtök
  • 1 édesburgonya
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 15 dkg spenót
  • 1 doboz kókusztej
  • olaj
  • 1 lime
  • 2-3 tk szójaszósz
  • 2 újhagyma
  • 2 ek curry paszta
  • nádcukor
  • 25 dkg jázminrizs

Elkészítés

A currypasztát egy kicsit átmelegítjük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és 2 evőkanál currypasztát adunk hozzá. Az újhagymát felkarikázzuk és a pasztához adjuk. Néhány percig kevergetjük. Közben felvágjuk a többi zöldséget. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és édesburgonyát is. Egy kevés vizet vagy alaplevet adunk hozzá, hogy a zöldségek elkezdjenek párolódni. Közben felvágjuk a paprikát, és a csirkét is. A csirkét, mielőtt hozzáadnánk, megsózzuk. Legvégül felöntjük  a kókusztejjel. Innentől kezdve már csak meg kell várnunk, hogy minden zöldség és hús megpuhuljon (ha lefedjük, gyorsabban puhul).  Ez körülbelül 15-20 perc. Ekkor érdemes megfőzni a rizst. Ha minden megpuhult, adhatunk hozzá friss bébispenótot. Ha a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a szójaszószt. Ha szükséges, akkor nádcukrot. Egy lime héját belereszeljük, és a felének a levét is belefacsarjuk. Rizzsel tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Egy lisztérzékeny valószínűleg alapból utálja a rizst, hiszen szinte mindenhol ezzel kínálják. Ez a rizottó erős kivétel: aromás, illatos és függőséget okoz. Melegen, aztán később hidegen is rá fogunk járni.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!