Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös csirkecurry

Adásban volt: 2014. november 3.
A recepthez tartozó videó
Elsőre talán egzotikusnak tűnő, különleges csirkecurry az őszi-téli szezon színeivel és ízeivel: sütőtök, édesburgonya és házi curry paszta.
2015. december 8.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 kis sütőtök
  • 1 édesburgonya
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 15 dkg spenót
  • 1 doboz kókusztej
  • olaj
  • 1 lime
  • 2-3 tk szójaszósz
  • 2 újhagyma
  • 2 ek curry paszta
  • nádcukor
  • 25 dkg jázminrizs

Elkészítés

A currypasztát egy kicsit átmelegítjük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és 2 evőkanál currypasztát adunk hozzá. Az újhagymát felkarikázzuk és a pasztához adjuk. Néhány percig kevergetjük. Közben felvágjuk a többi zöldséget. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és édesburgonyát is. Egy kevés vizet vagy alaplevet adunk hozzá, hogy a zöldségek elkezdjenek párolódni. Közben felvágjuk a paprikát, és a csirkét is. A csirkét, mielőtt hozzáadnánk, megsózzuk. Legvégül felöntjük  a kókusztejjel. Innentől kezdve már csak meg kell várnunk, hogy minden zöldség és hús megpuhuljon (ha lefedjük, gyorsabban puhul).  Ez körülbelül 15-20 perc. Ekkor érdemes megfőzni a rizst. Ha minden megpuhult, adhatunk hozzá friss bébispenótot. Ha a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a szójaszószt. Ha szükséges, akkor nádcukrot. Egy lime héját belereszeljük, és a felének a levét is belefacsarjuk. Rizzsel tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Egy lisztérzékeny valószínűleg alapból utálja a rizst, hiszen szinte mindenhol ezzel kínálják. Ez a rizottó erős kivétel: aromás, illatos és függőséget okoz. Melegen, aztán később hidegen is rá fogunk járni.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.