Sütőtökös csirkecurry

Hozzávalók
4 adag- 2 csirkemellfilé
- 1 kis sütőtök
- 1 édesburgonya
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 15 dkg spenót
- 1 doboz kókusztej
- olaj
- 1 lime
- 2-3 tk szójaszósz
- 2 újhagyma
- 2 ek curry paszta
- nádcukor
- 25 dkg jázminrizs
- só
Elkészítés
A currypasztát egy kicsit átmelegítjük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és 2 evőkanál currypasztát adunk hozzá. Az újhagymát felkarikázzuk és a pasztához adjuk. Néhány percig kevergetjük. Közben felvágjuk a többi zöldséget. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és édesburgonyát is. Egy kevés vizet vagy alaplevet adunk hozzá, hogy a zöldségek elkezdjenek párolódni. Közben felvágjuk a paprikát, és a csirkét is. A csirkét, mielőtt hozzáadnánk, megsózzuk. Legvégül felöntjük a kókusztejjel. Innentől kezdve már csak meg kell várnunk, hogy minden zöldség és hús megpuhuljon (ha lefedjük, gyorsabban puhul). Ez körülbelül 15-20 perc. Ekkor érdemes megfőzni a rizst. Ha minden megpuhult, adhatunk hozzá friss bébispenótot. Ha a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a szójaszószt. Ha szükséges, akkor nádcukrot. Egy lime héját belereszeljük, és a felének a levét is belefacsarjuk. Rizzsel tálaljuk.