Sütőtökös brownie

Hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 1 ek. sütőpor
- 15 dkg nádcukor
- 4 tojás
- 0,6 dl olaj
- 25 dkg sütőtökpüré
- fahéj
- só
- szegfűbors
- friss gyömbér
Elkészítés
A csokoládét és a vajat vízgőz fölött fölolvasztjuk.
Összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, a sütőport,és a sót.
Egy másik edényben elkeverjük a sütőtökpürét a gyömbérrel, a fahéjjal, a szegfűborssal, és az olajjal.
Egy harmadik edényben a tojást és a nádcukrot egy elektromos habverővel habosra – legalább a duplájára – keverjük, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ennek egyharmadát belekeverjük a fűszerezett sütőtökpürébe.
A maradék tésztához keverjük a kakaóport, és a csokis vajat. És ekkor következik a tészta összeállítása: Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben elegyengetjük a csokis massza kétharmadát, erre kerül a sütőtökös tészta, majd a maradék kakaós masszával rusztikusan beborítjuk úgy, hogy egy késsel, hullámos-körkörös mozdulatokkal kicsit belekeverünk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a tűpróbánál a tészta egy kicsit rátapad a villára, hiszen a cél az, hogy belül krémes maradjon.
A szeleteléssel várjunk addig, amíg teljesen ki nem hűlt.
