Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökleves almával és bacon-nel

Ezerféleképpen készítjük ősztől tavaszig. Van, aki gyömbérrel, curryvel, római köménnyel fűszerezi, mások a rozmaringos vonalra esküsznek. Tiszta, letisztult ízekre vágytam, csak egy kis fej hagymát engedtem neki. Ha nagyon nem bírjuk ki, a bors és a szerecsendió azért belefér. Eredmény: igazi, édeskés leves, melyre a pirított bacon sóssága és a friss alma savassága válaszol. Könnyű, légies és mégis laktató. Gyorsan, vacsorára!
2016. február 10.

Hozzávalók

  • 1 sonkatök
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek vaj vagy 2 ek olívaolaj
  • 1 savanykás alma
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • 4 szelet bacon

  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Meghámozzuk és kockákra vágjuk a hagymát és a vajon megfuttatjuk. A sütőtököt félbevágjuk, magjait kikaparjuk és meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Pár percig átforgatjuk a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor már félig puha, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót is. Turmixoljuk, kiegészítjük az ízeket. Ha szeretnénk, most keverjük bele a tejszínt.

Forró serpenyőben kisütjük a nagyobb darabokra vágott bacont, megmossuk és utolsó pillanatban héjastól gyufaszálra vágjuk az almát. Én négy korongot vágtam belőle a csutkáig és azt vágtam szeletekre majd gyufaszálnyi csíkokra.

Tányérokba szedjük, almacsíkokkal és a sült baconnel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Répasaláta

Répasaláta

Nincs francia iskolai menza vagy áruházi csemegepult, ahol ne lenne rendszeresen reszelt répa. Valójában répasaláta, mert a szép, szabályos gyufaszálra szelt répán bizony van némi vinaigrette. Egyaránt szereti kicsi és nagy, jó alkalom, hogy friss zöldséget csempésszünk a menübe. Adhatjuk vacsorára egy szendviccsel, köretnek, előételnek, salátának is.
Kókusztejes currys káposzta

Kókusztejes currys káposzta

Vegetáriánus főétel vagy bármilyen hús mellé köret. Nem szükséges kókusztejet használnunk, el is hagyható vagy akár tejszínnel is helyettesíthető. Nemcsak azért szeretem, mert ultragyorsan elkészíthető, hanem azért is, mert szuper egészséges és nagyon finom is.
Feketeribizli borsos cékla

Feketeribizli borsos cékla

A megszokottól kicsit eltérő ízek feldobják a hétköznapokat. A céklát ezúttal feketeribizli ecettel ízesítettem, és hogy a gyümölcsös ízt még jobban kihangsúlyozzam, feketeribizli borsot szórtam rá és aszalt szilvát vagdostam a tetejére. Az ecetet helyettesíthetjük fehér balzsamecettel vagy bármilyen gyümölcsös ecettel (pl. alma, málna). Különleges bors hiányában használjunk szecsuáni borsot, az kiemeli a cékla édeskésségét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!