Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökkrémes szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

A sütőtök kreatív felhasználására egy igazán eredeti, de egyszerű megoldás. Ki gondolta volna, hogy megfelelő társakkal egy szendvicsben is főszerepet kaphat?
2018. november 5.

Hozzávalók

4 szendvicshez
  • 50 dkg sütőtök (hámozva, tisztítva mérve)
  • 4 db tetszőleges, hosszúkás bagett (például panini)
  • 12 szelet Ammerländer Tilsiter sajt
  • olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 kis marék dióbél
  • 1 marék rukkola

Elkészítés

A sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd kiterítjük egy sütőpapírral leterített sütőlemezre. Összeforgatjuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, mikor elkészült, félretesszük hűlni.

A kihűlt tökkockákat késes aprítógépben krémesre törjük, ha szükséges, még utánafűszerezünk.

A bagetteket hosszában kettévágjuk. Megkenjük a sütőtökkrémmel, erre aprított diódarabokat szórunk (a diót forró, zsiradékmentes serpenyőben ízlés szerint meg is piríthatjuk). Ráhelyezzük az Ammerländer Tilsiter sajtszeleteket és a rukkolaleveleket, végül lezárjuk a szendvicseket a bagettek tetejével.

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.  

 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Az osztrákok kedvenc „síelős” fogásának megkóstolásához nem kell feltétlenül ellátogatnunk egy hegyi hüttébe. Laktató, finom ételt készíthetünk a hideg napokra, ha megfelelő sajtot választunk hozzá, és a vajban pirított hagymát se hagyjuk le a tetejéről!
Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

Tejszínes póréhagyma-krémleves Ammerländer Maasdamer sajttal

A borongós, hűvös őszi idő egyik legjobb ellenszere, ha készítünk egy jó adag forró, krémes levest. Finom, laktató, átmelegít. Kell ennél több egy fázós estén?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!