
1000 forintos menü: sütőtökleves lepcsánkával
Hozzávalók
2 adag- Sütőtök krémleves:
- 2 ek libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- sárgarépa
- 1 kg sütőtök
- 10 dkg krumpli
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldség alaplé
- 1 db narancs
- kevés gyömbér
- Lepcsánka:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg krumpli
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
A sütőtököt félbevágom, kimagozom, és kb. 1 óra alatt 180 fokos sütőben megsütöm.
Míg a sütőtök elkészül, megpucolom a krumplit és a répát, feldarabolom, és puhára főzöm.
Ha a sütőtök elkészült, a krumplival és répával pépesítem, majd a libazsíron lepirított hagymához adom.
Az így kapott (igen-igen megfoghatatlan állagú) masszát felöntöm egy zöldség vagy csirkeleves alaplével. A leves sűrűségét nyilván ízlés szerint állítom be az alaplé mennyiségével.
Hozzáadom a narancs levét, ízlés szerint sót, borsot, őrölt szerecsendióval, gyömbérrel esetleg chilivel ízesítem.
A leves mellé egy nagyon finom romás feltétet-köretet kínálok. A lepcsánkához lereszelem a krumplit és a nagy sütőtök egy kis részét is ízlés szerint. Hozzáadom a lisztet és a tojást, majd sózom és borsozom a “tésztát”. Kanál segítségével formázom, majd forró olajban pirosra sütöm.
A leves és a lepcsánka 2 főre kb. 700 forint. Jó étvágyat!
