
Sütőtök curry
Hozzávalók
2 személyre- 300 g sütőtök
- 200 g csicseriborsó
- 3 dl kókusztej
- 20 g kókuszliszt
- 200 g répa
- 100 g cukkini
- 50 g vöröslencse
- 50 g spenót
- 150 g paradicsom
- curry fűszerkeverék
- só
- bors
- 150 g basmati rizs
- 10 g kókuszolaj
Elkészítés
1. A csicseriborsót áztassuk be már előző nap háromszoros mennyiségű vízbe, hogy megdagadhasson, és rövidebb ideig kelljen főzni. Főzés előtt mossuk át alaposan és kétszeres mennyiségű vízben közepes lángon főzzük 20 percig.
2. A rizst főzzük másfélszeres mennyiségű vízben 15 percig, majd hagyjuk fedő alatt párolódni.
3. A sütőtököt és a répát hámozzuk meg és vágjuk kockákra, illetve szeletekre. A paradicsomot is kockázzuk, a cukkinit vágjuk félkörre, a spenótleveleket pedig csak mossuk meg alaposan.
4. Egy főzőedényben hevítsük fel a kókuszolajat, majd először adjuk hozzá és pirítsuk meg a sütőtököt, a répát és a vöröslencsét, hiszen ezek igénylik a legtöbb puhulást. Ha megpirultak, szórjuk meg curry fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd öntsük fel 2 dl kókusztejjel.
5. 10 perc főzés után adjuk hozzá a paradicsomot, a cukkinit, a spenótot és az előfőzött csicseriborsót is. A kókuszlisztet keverjük össze alaposan a maradék kókusztejjel és ezzel sűrítsük csomómentesen a currys zöldségragut. Ha szükséges, hígítsuk még vízzel vagy kókusztejjel a curryt. Addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhult és főzelék állagúra főtt.
6. Az elkészült curryt a basmati rizzsel tálaljuk.
