Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült tejbegríz eperrel

Réteges finomság, hidegen vagy melegen. Bármilyen évszakban elkészíthető, a gyümölcsöket és a fűszereket is variálhatjuk.
2016. július 25.

Hozzávalók

  • 25 dkg eper
  • 1 alma
  • 4 dl tej
  • gríz

  • cukor
  • vaj
  • vaníliarúd
  • narancs
  • citrom
  • gyömbér
  • fahéj
  • menta
  • 5 dkg pehely: árpa, búza, gabona, kókusz

Elkészítés

Főzünk egy sűrű tejbegrízt(cukorral, és sóval!), vaníliarúddal. Egy tepsit kivajazunk: egy réteg tejbegrízt öntünk az aljára, majd a gyümölcsök és a fűszerek következnek: fahéj, vanília, narancshéj/lé, citromhéj/lé, reszelt gyömbér, mentalevelek. Az egészet meghintjük valamilyen pehellyel (árpa, búza, zab). Rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Melegen és hidegen is nagyon finom. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!