
Sütőben sült sütőtökös fánk
Hozzávalók
20 darabhoz- A fánkhoz:
- ½ csésze repceolaj
- 3 nagy tojás
- 1 csésze cukor
- 425 g sütőtök püré
- ¾ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 ½ teáskanál só
- 1 ½ teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 1 ¾ csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- A cukor bevonathoz:
- 2 evőkanál cukor
- ¾ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra.
2. Egy tálban keverjük össze az olajat, a tojásokat, a cukrot, a tökpürét, a fűszereket, a sót és a sütőport. Keverjük simára. Adjuk hozzá a lisztet és a lenmagot.
3. Kanalazzuk a tésztát vékonyan kivajazott fánksütő formába, hogy ¾ részig megtöltse. Ne töltsük túl, mert nem lesz lyuk a fánkokon.
4. Süssük 11-14 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
5. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat.
6. A sütőből kivéve hagyjuk állni a fánkokat néhány percig, majd tegyük át őket a rácsra.
7. Néhány perc múlva, még melegen, egyenként hempergessük meg a fánkokat a fahéjas cukorban.
8. Azonnal fogyasszuk. Ha marad, tegyük légmentesen zárható dobozba. Nagyon könnyen magukba szívják a nedvességet, így néhány pillanat alatt pirítsuk meg, hogy a külseje újra ropogós legyen.
Forrás: www.popsugar.com