Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült spenót tojással

Adásban volt: 2015. január 9.
A recepthez tartozó videó
Igazi ráérős hétvégi, sós reggeli. Nem csak pasiknak!
2016. január 3.

Hozzávalók

2 adag
  • vaj
  • sonka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kg friss spenót
  • 2,5 dl tejszín
  • reszelt parmezán
  • 4 tojás

  • bors

Elkészítés

A felaprított fokhagymát, hagymát vajon megdinszteljük, azonnal sózzuk. Felcsíkozzuk a sonkát, hozzáadjuk a hagymához. A spenótot megmossuk, felaprítjuk,és ez is a hagymás alapba kerül. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a spenót összeesett, hozzáöntjük a tejszínt és a parmezánt. Kivajazott hőálló tálba öntjük, és ráütjük a tojásokat. A sütőben 190-200 fokon 10-15 perc alatt sül meg. Chilivel fűszerezhetjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos rakott krumpli lazaccal

Spenótos rakott krumpli lazaccal

A rakott krumplit mindenki szereti, lazaccal és spenóttal készítve is biztos a siker.
Szerethetsz kettőt: sóskát is, spenótot is!

Szerethetsz kettőt: sóskát is, spenótot is!

Ha azt mondom, spenót, azt mondod: Popeye. Ha azt mondod: utálod, én azt: lépj túl az egykori menzás rossz emlékeiden, és indulj tiszta lappal. A spenót és a sóska nagy haverjaid lehetnek, pláne tavasszal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!