Sütőben sült csokoládés fánk
Adásban volt: 2015. február 17.
A recepthez tartozó videó

Egy igazán különleges fánk a farsangi időszakra. Nem hagyományos, nem olajos, nem szalagos, és mégis fantasztikusan omlós és finom.
2016. február 5.
Hozzávalók
24 darab- 30 dkg sütőtök
- 1 ek szárított élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- só
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj, a forma kikenéséhez
Elkészítés
A szárított élesztőt a langyos tejbe keverjük, és langyos helyen állni hagyjuk, amíg föl nem habosodik.
A liszthez egy csipet sót és a porcukrot adunk, majd belekeverjük a sütőtökpürét. Belereszeljük egy narancs héját, végül hozzáadjuk az élesztővel felfuttatott langyos tejet. Az egész masszát kézi robotgéppel simára keverjük.
Tiszta konyharuhával letakarva egy órát pihentetjük.
A minimuffin formákat kivajazzuk, a mélyedéseket kb. 3/4 részig töltjük a tésztával. Mindegyik közepébe dugunk egy keserű csokoládé darabkát, majd a formákat a tetejéig feltöltjük a tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal
