Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült babpüré

Adásban volt: 2015. január 27.
A recepthez tartozó videó
Igazi vendégváró kence, fekete olajbogyóval és szárított paradicsommal a tetején.
2016. január 23.

Hozzávalók

  • sütőben sült bab
  • 1 kg nagyszemű szárazbab
  • 2 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél

  • babpüré
  • olívaolaj
  • aszalt paradicsom
  • fekete olívabogyó
  • rozmaring
  • bors

  • citrom

Elkészítés

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap egy öntöttvas edénybe töltjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A hagymát félbe vágjuk és fokhagymával és a babérlevéllel a bab mellé dobjuk. Sózzuk. Sütőben 160 fokon körülbelül 70 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. 
Babpüréhez a babot olívaolajjal leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlevet adunk hozzá. Apróra vágott olívabogyóval, paradicsommal, és friss rozmaringgal díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.
Palócos sült oldalas

Palócos sült oldalas

Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!