Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sütés nélküli macesztorta

2016. november 5.

Hozzávalók

  • 7x85 g csokoládé
  • 7 maceszlap
  • 1 kis üveg édes, kóser bor vagy szőlőlé

Elkészítés

1. Mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen olvasszuk meg a csokoládét.

2. Öntsük a bort vagy a szőlőlevet egy széles, de peremes tálba, és áztassuk be a pászka lapokat 45-60 mp-re, amíg magukba szívják a folyadék egy részét. Sokáig ne hagyjuk benne, mert ha eláznak a lapok, könnyen szétesnek. Vegyük ki a lapokat a borból.

3. Tegyünk egy beáztatott pászkalapot egy tányér vagy tál közepére. Gazdagon kenjük a csokoládéval. Jöhet a következő lap, és annak is csoki a tetejére. Folytassuk, amíg a maceszlapok elfogynak, az utolsó tetejéről különösen ne sajnáljuk a csokoládét.

4. Tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, amíg a csokoládé megszilárdul. Ha csoki már megkeményedett, tárolhatjuk szobahőmérsékleten. Éles késsel vágjuk fel. Tálalásnál lehetünk bátrak: jöhet rá tejszínhab, apróra vágott dió. Ha vastagabb tortát szeretnénk, tegyünk rá még több réteget. Minél több rétegből áll, annál tovább kell majd pihentetni a hűtőben, hogy összeálljon.

 

Forrás: www.toriavey.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres csokoládés körtetorta

Gyömbéres csokoládés körtetorta

Elegáns, francia, dupla csokoládés körtés tortaköltemény, az ünnepi asztalra, hova máshova?
Mákparfé

Mákparfé

Télen is ehetünk hideg desszertet! Veégh Attila mákparfét készített.
Cantuccini

Cantuccini

Az olaszok egyik legfinomabb találmánya ez a ropogós teasütemény, ami önmagában megidézi a karácsonyt. Az elkészítése pedig egyáltalán nem ördöngősség.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.