Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sütés nélküli juharszirupos-mandulás vajas keksz

2016. november 17.

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 3 ½ evőkanál kókuszolaj
  • ½ csésze sózatlan mandulavaj
  • ½ csésze juharszirup
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • 1 ½ csésze nagy szemű zab
  • 55 g pirított, apróra vágott mandula

Elkészítés

1. Egy közepes lábosban, alacsony lángon olvasszuk meg a kókuszolajat.

2. Adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot, a fahéjat és a sót, majd keverjük alaposan össze.

3. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve, forraljuk fel a keveréket.

4. Folyamatosan kevergetve forraljuk 2 percig, ettől egy kicsit besűrűsödik. Ne forraljuk 2 percnél tovább, mert kicsapódhat.

5. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát és a zabpelyhet, és alaposan keverjük össze.

6. Keverjük hozzá az apróra vágott mandulát. Egy kis fagyis kanállal adagoljuk sütőpapírra.

7. Légmentesen lezárva, hűtőben tárolva egy hétig is eláll.

 

Forrás: www.texanerin.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes máktorta

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
Isi szelet - a legfinomabb kakaós sütemény

Isi szelet - a legfinomabb kakaós sütemény

Egy mennyei kakaós sütemény, amiből házilag is varázsolhatunk fantasztikusan finom Sacher tortát. F. Nagy Angéla receptje.
Gluténmentes madeleine

Gluténmentes madeleine

Könnyű, légies piskóta – pontosabban génoise –, amely tényleg tökéletes a délutáni teához. Vagy hát miután megsütöttük, nem lesz olyan dolog, amihez ne lenne tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.