Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.
2016. március 19.

Hozzávalók

  • 0,5 kg rizotto rizs
  • 1 liter tej
  • 1 vaníliarúd
  • cukor

  • 20 dkg mandula
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg ribizli/ gránátalma

Elkészítés

A mazsolát egy éjszakára beáztatjuk. A rizst alaposan átöblítjük, majd vízben, egy csipet sóval félkészre főzzük. A tejet melegíteni kezdjük, és beleszórunk 10 dkg frissen darált mandulát, cukrot, egy csipet sót, és a vaníliarúd kikapart magjait. A rizst a mandulás tejben készre főzzük. Az alaposan megmosott mazsolát és a ribizlit vagy gránátalmamagot belekeverjük. Egy mély, kerek tálba töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Akár 1-2 napot is állhat a hűtőben.

Tálaláshoz kiborítjuk, mazsolát, és piros bogyókat szórunk rá, valamint egész (hámozatlan!) mandulát szurkálunk bele. Ettől úgy fog kinézni, mint egy sündisznó. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fetás-túrós pogácsa

Fetás-túrós pogácsa

Apró méretű pogácsa, amit a közepében rejtőző fetasajt tesz különlegessé.
Csokoládés créme caramel

Csokoládés créme caramel

Különlegesen elegáns és finom ez az észak-olasz felnőtt desszert. Kesernyés, és elkészítése nagy odafigyelést igényel, de ínyenceknek igazi gyöngyszem.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!