Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.
2016. március 19.

Hozzávalók

  • 0,5 kg rizotto rizs
  • 1 liter tej
  • 1 vaníliarúd
  • cukor

  • 20 dkg mandula
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg ribizli/ gránátalma

Elkészítés

A mazsolát egy éjszakára beáztatjuk. A rizst alaposan átöblítjük, majd vízben, egy csipet sóval félkészre főzzük. A tejet melegíteni kezdjük, és beleszórunk 10 dkg frissen darált mandulát, cukrot, egy csipet sót, és a vaníliarúd kikapart magjait. A rizst a mandulás tejben készre főzzük. Az alaposan megmosott mazsolát és a ribizlit vagy gránátalmamagot belekeverjük. Egy mély, kerek tálba töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Akár 1-2 napot is állhat a hűtőben.

Tálaláshoz kiborítjuk, mazsolát, és piros bogyókat szórunk rá, valamint egész (hámozatlan!) mandulát szurkálunk bele. Ettől úgy fog kinézni, mint egy sündisznó. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fetás-túrós pogácsa

Fetás-túrós pogácsa

Apró méretű pogácsa, amit a közepében rejtőző fetasajt tesz különlegessé.
Csokoládés créme caramel

Csokoládés créme caramel

Különlegesen elegáns és finom ez az észak-olasz felnőtt desszert. Kesernyés, és elkészítése nagy odafigyelést igényel, de ínyenceknek igazi gyöngyszem.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!