Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sültkarfiol-krémleves

Sütőben ropogósra sült karfiollal a legfinomabb.
2019. January 31.

Amíg télen kint a mínuszok uralkodnak, bent a konyhában eljön a forró krémlevesek időszaka. Ezt a karfiol krémlevest a sütőben ropogósra sült karfiolrózsák teszik igazán finommá.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 70 dkg karfiol
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. adalékanyagtól mentes ételízesítő
  • 15 g sörélesztőpehely
  • 1 ek. őrölt füstölt paprika
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 dl rizstejszín

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra grill fokozaton.

A karfiolról levágjuk a leveleket és a torzsát, és rózsáira szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük kb. 20-25 percre, amíg elkezd megpirulni.

Egy főzőedényben felhevítjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a sült karfiolrózsákat, az ételízesítőt, a füstölt paprikát és a sörélesztőpelyhet,  ízelés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, majd fedő alatt, közepes lángon 10 percig főzzük.

Végül hozzáöntjük a rizstejszínt, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk a levest.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés fodros kel saláta

Csirkés fodros kel saláta

Színpompás és vitamindús saláta, hogy jól induljon a hetetek.
Édesburgonyafánk

Édesburgonyafánk

Egészséges és finom fánk farsangra.
Narancsos túrópalacsinta

Narancsos túrópalacsinta

Hétvégén legyen ez a reggeli!

Napi ajánlatunk

Top videók