Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült zöldbab saláta

Adásban volt: 2015. május 27.
A recepthez tartozó videó
Újabb variáció a tökéletes reggelire Pataky Pétertől: nyárias ízekkel, sült zöldbabbal, szalonnával és természetesen tojással.
2015. augusztus 18.

Hozzávalók

  • 20 dkg friss zöldbab
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szelet rozskenyér

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 tojás
  • balzsamecet

Elkészítés

A friss zöldbabot blansírozzuk: forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízben, hirtelen lehűtjük.

Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon a felkockázott szalonnát kisütjük, majd mellé tesszük a lecsöpögtetett zöldbabot. Félidőben a szalonnás zsírba egy szelet rozskenyeret teszünk, minkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnás zöldbabot meglocsoljuk a balzsamecettel, és összeforraljuk.

A szalonnás zöldbabot a pirított kenyérre halmozzuk, és tükörtojással tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Frissítő, nyári saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Zöldbabos kulajda, buggyantott tojással

Zöldbabos kulajda, buggyantott tojással

Nyarat idéző zöldbab leves kaporral, babérlevéllel és gombával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.